Recensies

Hieronder wat aanbevelingen van oud deelnemers en aan de rechterzijde zijn wat filmpjes te bekijken, welke de deelnemers zelf opgenomen hebben.

Antal Verschuuren is besmet met het rallyvirus en rijdt zoveel mogelijk rally’s per jaar. Een goede positie interesseert hem niets, uitrijden en genieten is zijn ding. De Oost Europa Rally is een van zijn favorieten, ‘nergens anders krijg je zoveel waar voor je geld’, is zijn mening.
Cees Siemons en Frans Daris zijn naast veelvoudig NK endurokampioen, ook een vast lid van het Brabo Team. Zij zijn tevens regelmatig te vinden in het buitenland. Hun mening over Leppink Adventure ‘zelden zo mooi gereden’ zegt genoeg.
  Erik Posthumus is een ervaren EK enduro en zesdaagse rijder. Hij vindt de Alentejo routes EK-waardig.

De ‘Alentejo’ is een geweldige 6-daagse rally in een waar enduro-paradijs van Zuid Portugal! Het mooie van de routes, in dit ruige landschap, is dat ze intensief en uitdagend zijn voor de meer ervaren piloten maar ook haalbaar voor de echte liefhebbers. De rally is goed georganiseerd en de sfeer is gemoedelijk. In de dagelijkse proeven kunnen de meer competitieve deelnemers tot het gaatje gaan en voor de liefhebber is het gewoon de hele dag genieten. Ik heb met een Tripy gereden en vind de routes echt goed vastgelegd waardoor je lekker de hele dag kunt doorrijden en genieten van de mooie tracks en omgeving. De avonturen die je overdag op de route beleeft, het mooie weer in combinatie met lekker tafelen in de avond is garantie voor een geweldige ervaring waar je al snel naar terug verlangt als je weer in Nederland bent. Een geweldige ervaring en een echte aanrader!

   
  Ronald, Gerbert en Gerben zijn de monteurs van het Maxxis Super-B Dakar team en hebben al heel wat uurtjes aan o.a. de Quad van Husseini besteed, geloof het of niet, de heren hebben het rallyvirus bij Leppink Adventure opgelopen en denken nog steeds met veel plezier terug aan de Achterhoekse OER KEARLS. De OER heeft Gerben ook nog eens goed geholpen bij het uitrijden van zijn Dakar met een Honda motor.
  Dutch team Dakar ! was mee naar de OER en vond het geweldig.Echt ongelofelijk hoe mooi deze rally in elkaar zit. Naast pittig navigeren is de OER meer technisch rijden dan Dakar, wat is dit mooi en mooier dan le Dakar’ was een veel gehoorde mening!
  Martin van den Brink legt de lat in Dakar altijd hoog met zijn pracht Mammoet truck.
‘Maar bij Leppink Adventure tijdens de OER is het pas genieten en leer je nog navigeren ook!’ lacht hij.
  Alex van Ginkel heeft een hoop amateurrally’s weten te winnen en heeft Dakar 2013 uitgereden. ‘De OER is moeilijker navigeren en zonder die lange verbindingen is de OER een mooier avontuur dan Dakar!’ Alex wil dan ook graag weer een editie van de OER gaan rijden.
  Pascal de Baar heeft met zijn truck al heel wat Dakars uitgereden, maar is daarnaast een echte motorman. Hij vond de Alentejo Rally zo mooi dat hij tezamen met zijn sponsoren de Oost Europa Rally editie 2013 heeft gereden. Zijn mening over de OER: ‘Aan Dakar zijn 2 dingen mooi, de preproloog en de finish maar bij de OER is het alle dagen vol genieten, wat een pracht rally is dit!’
  Frans Daris NK40 kampioen enduro en zeer ervaren rallymannen als Wouter de Graaff en Marcel Pronk hebben de mening in jaren al niet meer zo’n leuke rally gereden te hebben als de Alentejo Rally.
  Erik Kofman is bezeten door de rallysport en heeft diverse edities van de Dakar op zijn motor uitgereden. Erik vindt het geweldig hoe Leppink Adventure de navigatie aanpakt. Klik HIER voor zijn verslag over de Alentejo Rally.
Bij onze evenementen maakt het niet uit wie of wat je bent, hier kletst de meer ervaren Antal, Geert wat bij over de rallysport tijdens de Alentejo Rally. Beiden zijn 100% liefhebber, maar hebben totaal verschillende ambities.
Geert Mulder daarentegen houdt van de competitie in de NK enduro’s en kreeg tijdens de beelden van de 2011 editie van Dakar het idee, dat wil ik ook. Geert belt mij op met de vraag: Gerjan ik kom even bij je langs want ik wil Dakar gaan rijden. Na het OER rallyweekend, Touareg Rally, Alentejo Rally en wat dessertstage deed deze held gewoon mee aan de 2012 edite van Le Dakar.
Op Gerard Jimmink na is Richard de Groot misschien wel de meest benoemenswaardige Dakar deelnemer. 6x de Dakar uitrijden in het kistjesklassement is een topprestatie. Richard is van mening dat de Leppink Adventure rally’s hem zeker geholpen hebben bij de zwaardere Dakar edities. Ook is hij lid van het Funduro Team, zij hebben de rallysport bij ons geleerd en genieten altijd volop. Het Funduro Team is mede door haar enthousiasme over Leppink Adventure de grondlegger van de Alentejo Rally en natuurlijk de Funduro Raid Spanje.
  Uit België komt het 3-koppige quadteam genaamd: de Modderberen.
Wat een topgasten zijn dit, vol met humor genieten zij van de Oost Europa Rally.
Hun commentaar: ‘Gerjan we hebben al een hoop rally’s gereden, maar dit is uniek. De OER is een geweldig evenement, Libië stond bij ons op de 1ste plaats maar de OER is nog mooier, zo divers en vol met uitdagingen en dan ook nog een perfecte organisatie!’
  Good old Jaap van de Kooy is onze Dakar icoon maar vindt het bij Leppink Adventure pas echt genieten. Jaap’s commentaar: ‘Gerjan ik heb echt overal al gereden, maar jouw evenementen zijn echt de top, volop genieten van de offroadsport en je maakt nog vrienden onderweg ook’.
   
 
   
   
Gerben Vruggink is door de Oost Europa Rally besmet geraakt met het rallyvirus. ‘Wat een geweldig evenement is de OER toch, een echte rally waar ik het navigeren en het rallyrijden geleerd hebt. De OER heeft mij zeker enorm geholpen om Le Dakar uit te rijden. 42ste word je niet zomaar even in de Dakar’.
  De Achterhoekse OER KEARLS!! hebben tijdens de Oost Europa Rally de smaak te pakken gekregen en denken nu in 2014 aan Le Dakar deel te nemen.
Daniel Willemsen kennen we allemaal, hier traint hij samen met Ronald ter Beek het navigeren tijdens de Alentejo Rally. Zij nemen als team deel aan de 2012 editie van Dakar. Daniel vindt de Alentejo machtig mooi! Ook hebben zij het beeldmateriaal verzorgd voor de Alentejo Rally promofilm.
 Evert Kroon en Teus visser trainen altijd in de Alentejo provincie. Voor ons is het een groot compliment, dat zij tijdens onze rally de provincie pas echt ontdekt hebben. ‘Nog nooit zo mooi gereden’, was het commentaar van Teus Viss
 
Ruud Baauw, Jan van Heugten, Wouter van Beek en Ruud van Opstal zijn zomaar wat rallyliefhebbers die allen de mening zijn toegedaan dat het volop genieten is bij Leppink Adventure. Wel jammer dat Wouter dit jaar niet net zoals vorig jaar start in Dakar.
Jeroen van Daele rijdt meerdere rally’s per jaar en mag als een ervaren rallyrijder worden beschouwd. Jeroen was naast de Oost Europa Rally ook verrast over de Alentejo Rally. Hieronder zijn verslag:
De afgelopen week heb ik meegereden met de Alentejo rally. Via deze weg wil ik toch even mijn ervaringen met jullie delen. Deze rally is een echte endurorally met alles erin: mooie volle rallydagen met prachtige snelle paden, (on)neembare klimmetjes, loodzware afdalingen, stenen paden, rivierbeddingen, los klapzand en zelfs een stuk strand. De proeven, allemaal rond de 50 kilometer, waren soms lastig te navigeren met roadbook en dat maakte het spannend en soms zelfs uitputtend. Om eerlijk te zijn moest ik na de proeven steeds even bijkomen. Makkelijker wordt het als je met track of Tripy rijdt. Maar vooral: wat een schitterende routes door de provincie Alentejo met daarin de Afrikaanse savanne, de ruige Atlantische kust en de heuvels en bergen van de eucalyptusbossen in de Algarve. Voor een deel nog oude Dakar routes. De organisatie door Gerjan is ronduit perfect. Alles klopt gewoon: geen dagelijkse wijzigingen in het roadbook, alle hotels prima geregeld, het eten lekker en een supersfeer. Kortom, geen onvertogen woord gevallen. Eigenlijk is deze rally nog het beste te vergelijken met de Alto Turia, maar dan afwisselender en moeilijker, maar ook mooier en spectaculairder. Iedereen die het daar naar zijn zin had geniet hier nog veel meer. Het zou zo mooi zijn als we volgend jaar met meer rijders aan de start staan, want dat kan de organisatie makkelijk aan. Ik ben er zeker weer bij!!

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38