100% offroad en avontuur

  • nl
  • en

Oost Europa Rally

De route van de Oost Europa Rally is voor 2018 volledig aangepast en belooft weer een mooi avontuur met prachtige tracks! Onderstaande tekst is van toepassing op de OER t/m 2017 en wordt zo spoedig mogelijk aangepast.

 

De Oost Europa Rally (de OER) is een groot avontuur door onbekend gebied voor liefhebbers van offroad rijden op motoren of quads. Een week lang rijd je door de ongerepte natuur van Polen naar Roemenië en terug, uiteraard met respect voor elkaar en de natuur. Hierbij heb je geen gids: het roadbook of de Tripy wijst de weg, zodat je lekker op je eigen tempo het laatste avontuur van Europa kan ervaren.

• 8 dagen, start en finish in Zakopane Polen
• Een week lang rijden door Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië
• Zelf navigeren met roadbook of Tripy
• Laagdrempelig en kleinschaligheid
• Tankinhoud moet voldoende voor 150 km
• Geschikt voor alles soorten quads en offroadmotoren
• Voor de beginner of gevorderde rijder
• Bezemauto
• Vervoer van bagage
• Van 16 t/m 23 juni 2018

De OER is onvoorspelbaar: prachtig zonnig weer kan worden afgewisseld met een stevige bui of zelfs sneeuw met als belangrijkste doeldat de deelnemers altijd genieten! Het evenement is laagdrempelig en door de kleinschaligheid helpt iedereen elkaar, wat de gezelligheid en saamhorigheid ten goede komt. Je kan deelnemen met een roadbook in de rallyklasse of met een Tripy in de hobbyklasse. Ondanks dat de OER niet gaat om hardcore offroad rijden, is het wel degelijk een echte en pittige rally waarbij jij jezelf regelmatig kunt tegenkomen. Zelf je weg zoeken en ’s avonds bij het eten nog even sterke verhalen uitwisselen. De routes lopen over openbare wegen, uiteraard voor een groot deel onverhard. Hierbij is er praktisch elke dag een special ingebouwd. Verder zijn we er trots op dat ervaren rallyrijders ons tijdens de OER regelmatig bedanken voor de mooiste rijdag uit hun leven!

 

Lees meerLees minder

Datum en kosten?

Klik hier

Fotoimpressie

100% offroad en avontuur

Route

Dag 1 en 2

Startpunt van de Oost Europa Rally is hotel Tatry bij Zakopane in Polen waar de keuring van je voertuig plaatsvindt. De eerste rijdag is vooral een test- en oefendag, waarbij navigeren en wat serieuze klimmetjes en dalingen aan bod komen. Een goede oefening voor de rest van de rally. Diezelfde dag brengt de route je via de beboste heuvels van Slowakije naar het mooi gelegen hotel in de wijngaarden van Tokaj.
Vervolgens verlaten we Hongarije over mooie zandpaden en gaan via een smalle grensovergang Roemenië binnen. Daar rijden we door mooie dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en de kans is groot dat de plaatselijke kinderen je juichend ontvangen. We doorkruisen een laag heuvelgebied met mooie gravelpaden en gaan na een afsluitend pittig stukje op naar een heerlijke maaltijd in Motel Gilau, nabij de stad Cluj Napoca.

Dag 3 en 4

De tocht gaat verder door het laaggebergte in een onbekend stuk Roemenië. De start van de special van vandaag loopt via een ruige vallei en unieke bergdorpjes naar een eenzame bergrug. Je navigatiekwaliteiten worden weer beproeft. Een prachtige route over lange paden door met gewassen beplante heuvelruggen en als kers op het toetje: een geweldig slot door de bossen. In de stad Tirgu Mures overnachten we in een hotel midden in het centrum waar je ’s avonds nog leuk kan rondstruinen.
Op naar bijltjesdag met een special van 80km en de route door een ruig berglandschap. Niet opgeven maar gewoon doorgaan, morgen is er meer rusttijd en verblijven we een nacht extra in het Roemeense vakantieoord waar we deze pittige dag eindigen

Dag 5 en 6

Het zwembad, de jacuzzi en sauna brengen je fysiek en mentaal weer op krachten. Hierna ben je er weer klaar voor om de schitterende route te rijden die voor deze dag is gemaakt: het plattelandsgevoel overkomt je! Je rijdt langs de grens met Oekraïne met als afsluiter een mega skihelling en een uitdagende stempelpost.
Een laatste, afwisselende rijdag en uitdagende special in gastvrij Roemenië brengt on naar een hotel aan de grensovergang met Hongarije.

Dag 7 en 8

Na een geweldige rijdag over de oneindige zandpaden in Hongarije zetten we alweer koers naar het meetingpoint. Hetzij per asfalt hetzij via de prachtige offroadroute voor degenen die nog wat energie over hadden. Onder het genot van een gezellige maaltijd vindt de prijsuitreiking plaats en ben jij een topervaring rijker: jij weet wat het laatste avontuur van Europa inhoudt!

Datum & kosten

16 t/m 23 juni 2018

De keuring van de Oost Europa Rally 2018 vindt plaats tijdens het laden van de motoren in Nederland.  Ook de GPS en Tripy wordt dan geladen. 

Wat zijn de kosten?

Inschrijving en betaling ontvangen vóór 15 februari : € 1.750,-.
Assistentie verplicht (tenzij bij een team aangesloten): € 250,-.

LET OP: Na 15 februari  zijn de inschrijfkosten € 2.250,- (inclusief assistentie!)

Als de deelnemer over een eigen assistentievoertuig in de rally beschikt, bedraagt het inschrijfgeld € 1.750,-, dit is dus exclusief assistentie verzorgd door de organisatie.

Inbegrepen zijn:
● 8 hotelovernachtingen
● Dagelijks ontbijt & diner
● Roadbooks  + waypoints
● Medische assistentie
● Technische assistentie
● Bezemauto’s (transport motor naar het hotel)
● Bezemmotor

Meer weten over Oost Europa Rally?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht Archieven

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38