100% offroad en avontuur

 • nl
 • en

Oost Europa Rally

De route van de Oost Europa Rally is voor 2018 volledig aangepast en belooft weer een mooi avontuur met prachtige tracks! 100% offroad, met alleen wat asfalt om te tanken of om bij het Hotel te kunnen komen.

De start en Finish is in Hongarije in de leuke stad Debrecen, ( Hongarije ) Voordelig vliegen vanaf Eindhoven met Wizz air is een optie.

De Oost Europa Rally (de OER) is een groot avontuur door onbekend gebied voor liefhebbers van offroad rijden op motoren van max.160KG en 4×4 quads. Een week lang rijd je door de ongerepte natuur, waar  we beginnen met heerlijke zandpaden, Al snel komen we in het nog altijd ruige en sterk afwisselende Roemenië. De OER is een groot offroad feest en door de bypass constructie geschikt voor alle niveaus. Uiteraard met respect voor elkaar en de natuur. Hierbij heb je geen gids: het roadbook of de Tripy wijst de weg, zodat je lekker op je eigen tempo het laatste avontuur van Europa kan ervaren.

p.s. De bypass is volledig asfalt, je kan nu dus gerust je kennis met de wegmotor meenemen.
       In februari hebben we een kennismaking en trainingsdag voor diegenen die hebben ingeschreven. (Klik hier voor alle info)

 • 7 dagen, start en finish in Debrecen Hongarije.
 • 6 rijdagen, 100% offroad door hoofdzakelijk Roemenië.
 • Zelf navigeren met roadbook of Tripy.
 • Laagdrempelig en kleinschaligheid.
 • Tankinhoud moet voldoende zijn voor 150 km.
 • Geschikt voor 4×4 quads en standaard offroad/enduro motoren tot max.160KG.
 • Voor de beginner of gevorderde rijder.
 • GPS of Tripy verplicht.
 • Bezemauto.
 • Vervoer van bagage.
 • Buggy is niet toegestaan

 

De OER is onvoorspelbaar: prachtig zonnig weer kan worden afgewisseld met een stevige bui of zelfs sneeuw met als belangrijkste doel dat de deelnemers altijd genieten! Het evenement is laagdrempelig en door de kleinschaligheid helpt iedereen elkaar, wat de gezelligheid en saamhorigheid ten goede komt. Je kan deelnemen met een roadbook en GPS of met het digitale roadbook de Tripy. (voor alle roadbook + gps info klik hier) , (voor info over het digitale roadbook de Tripy klik hier)  De OER is wel degelijk een echte en pittige rally waarbij jij jezelf regelmatig kunt tegenkomen. Je moet om 1800 uur in het bivaouc zijn. bij te weinig tijd is er altijd de bypass. Zelf je weg zoeken en ’s avonds bij het eten nog even sterke verhalen uitwisselen. De routes lopen over openbare wegen, uiteraard voor een groot deel onverhard. Aan de ingebouwde special heb je pas wat als alle wayppints zijn aangedaan. Verder zijn we er trots op dat ervaren rallyrijders ons tijdens de OER regelmatig bedanken voor de mooiste rijdag uit hun leven!

Lees meerLees minder

Datum en kosten?

Klik hier

Fotoimpressie

100% offroad en avontuur

Route

Dag 1 en 2

Startpunt van de Oost Europa Rally is in Debrecen, Hongarije.
Zaterdag heb je een vluchtmogelijkheid Eindhoven-Debrecen via Wizz-Air je komt dan wel pas om 18.00 uur aan. Dit kan net daar we bij het laden in Holland de keuring en het laden van je gps verzorgen, zodat je daarin Hongarije geen werk meer mee hebt. Uiteraard is het beter om op vrijdag al te vliegen.

Zondag morgen 08.00 uur starten we met mooie zandpaden en gaan via een smalle grensovergang Roemenië binnen. Daar rijden we door mooie dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en de kans is groot dat de plaatselijke kinderen je juichend ontvangen. We doorkruisen een laag heuvelgebied met mooie gravelpaden en gaan na een afsluitend pittig stukje op naar een heerlijke maaltijd in Motel Gilau, nabij de stad Cluj Napoca.

Dag 3 en 4

Maandag de tocht gaat verder door het laaggebergte in een onbekend stuk Roemenië. De start van de special van vandaag loopt via een ruige vallei en unieke bergdorpjes naar een eenzame bergrug. Je navigatiekwaliteiten worden beproeft. Een prachtige route over lange paden door met gewassen beplante heuvelruggen en als kers op het toetje: een geweldig slot door de bossen. In de stad Sibiu overnachten we in een hotel midden in het centrum. Sibiu is een geweldig mooie stad welke je gezien moet hebben.

Dinsdag hebben we een pracht route door de bergen rondom Sibiu, Je hebt deze dag voldoende tijd zodat je savonds de tijd hebt om Sibiu eens goed te bekijken

Dag 5 en 6

Woensdag gaan we eerst door eindeloze heuvels voorzien van gras waar paden niet bestaan, Hierna gaan we de bergen in en worden je riding skills, uithoudingsvermogen en navigatie getest. We vernachten weer in Cluj Napoca

Donderdag wordt weer een super dag door een geweldig mooi en ruig berggebied, benieuwd wie hier alle waypoints weet aan te doen. Overnachten doen we in Oradea.

Dag 7 en 8

Vrijdag via de grote grensovergang verlaten we het mooie Roemenie, Hierna krijgen we het afsluitende toetje over pracht zandpaden terug naar het start hotel in Debrecen, Hier hebben we om 14.00 uur de prijsuitreiking, op vrijdag avond kan je al terug, maar het hotel is nog geregeld zodat je in alle rust op zaterdag de terugreis kan starten.

Behalve de vluchtmogelijkheid Eindhoven-Debrecen via Wizz-Air kan er ook worden gevlogen van Düsseldorf-Weeze naar Oradea Roemenië met Ryanair. Verder zijn er vele mogelijkheden van Amsterdam/Eindhoven naar Budapest.

Datum & kosten

13 t/m 20 juni 2020

De keuring van de Oost Europa Rally  vindt plaats tijdens het laden van de motoren in Nederland.  Ook de GPS en Tripy wordt dan geladen. 
Uiteraard keuren we ook op de start locatie, dit voor diegenen die hun eigen transport verzorgen.

Wat zijn de kosten?

Inschrijving en betaling ontvangen vóór 1 Maart : € 2.175,-
motor transport à €  275,00
Quad transport zeer beperkt en alleen in overleg à € 600,00

Aanbetaling à € 350,00

Inbegrepen zijn:
● 7 hotelovernachtingen ( in zo goed mogelijke hotels, oa: Hilton)
● Dagelijks ontbijt & diner ( geen diner op de vrije avond in Sibiu)
● Roadbooks  + waypoints
● Medische assistentie
● Technische assistentie
● Bezemauto’s (transport motor naar het hotel)
● Bezemmotor

Eigen service is toegestaan, dit houd o.a. in dat je geen aanspraak op onze monteur maakt en geen transport nodig bent van Hotel naar Hotel. Je krijgt hiervoor EUR 250,- korting, wel moet voor de service EUR  1250,- PP worden betaald.

Meer weten over Oost Europa Rally?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht Archieven

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38