Route

In de huidige route is alle ervaring van afgelopen jaren verwerkt.  Dit jaar gaan we bewust in Juni, daar dan vermoedelijk de sneeuw weg is en de paden weer ontdaan zijn van de omgevallen bomen. De OER is nooit te voorspellen en jijzelf bepaalt wat je wel of niet aan kan. Zo reden we in 2010 door een watersnoodgebied en waren de bruggen en paden soms finaal weggespoeld, maar wat hebben we genoten! Het offroadgehalte bij de nieuwe OER is maximaal.

ROUTE INFORMATIE:
Op zaterdag ontvangen we je op 16 uur rijden vanuit Nederland 1150km bij een hotel in Debrecen. Hier kun je voertuig veilig stallen gedurende de rest van de rally. Hier wordt je motor gekeurd op de standaardzaken, zoals ketting en tandwielen, remblokken, lagerspeling, maar zeker op het gebied van geluid zijn we zeer streng. Open uitlaten worden dan ook niet getolereerd. 

Vliegen is een goede en goedkope optie. Behalve de vluchtmogelijkheid Eindhoven-Debrecen via Wizz-Air kan er ook worden gevlogen van Düsseldorf-Weeze naar Oradea Roemenië met Ryanair. Verder zijn er vele mogelijkheden van Amsterdam/Eindhoven naar Budapest. Zaterdag heb je een vluchtmogelijkheid Eindhoven-Debrecen via Wizz-Air je komt dan wel pas om 18.00 uur aan. Dit kan net daar we bij het laden in Holland de keuring en het laden van je gps verzorgen, zodat je daarin Hongarije geen werk mee hebt.

Dag 2 zondag, 290km: De dag begint met een Hollands tintje, via mooie zandpaden verlaten we Hongarije. Bij de special die hier verreden wordt, gaat een ieder uit zijn dak. Hollanders en zand is altijd goed. Via een smalle grensovergang rijden we Roemenië in. Bij het allereerste dorp is er een grote kans dat de kids je juichend zullen ontvangen. In Roemenië rijden we door een laag heuvelgebied met mooie gravelpaden. We rijden door mooie dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Voor de die-hards is het laatste stuk naar het hotel een verademing, genieten met een grote G. Overnachten doen we op een toplocatie in Motel Gilau, het eten is hier een feest. Gilau ligt vlakbij Cluj Napoca, in deze stad valt veel te beleven.

Dag 3 maandag, 350km: De OER is een echte rally en avontuur en daardoor onvoorspelbaar en ieder uur anders, maar nooit saai. Aan de ene kant van de berg regent het en aan de andere kant schijnt de zon (op Francorchamps is het niet anders). Het maakt de uitdaging en voldoening bij finishen alleen maar groter. We beginnen de dag met een pracht roller coaster waarnaar we heerlijk zweven over lange paden die zich een weg kronkelen door lage heuvels, allen bebouwd met diverse gewassen. Hierna volgt een pracht special met een geweldig slot door de bossen. Voordat je er erg in hebt sta je in Sibiu,  een pracht en 100 procent westerse stad. Wij slapen de komende 2 nachen midden in het centrum en je zal je verbazen hou leuk deze stad is
Dag 4 dinsdag, 120km:  Een wat kortere maar pracht route over de wonderbaarlijke bergwereld rond Sibiu, Voor diegenen die willen weten wat de Redbull Roemaniacs inhoud, we komen langs wat spectator points, doe je best, lopen mag ook ha ha.
S,avonds hebben we geen diner of briefing, gewoon lekker gaan lopen in de stad en lekker op een leuk terras gaan eten, succes verzekerd.

Dag 5 woensdag, 260km:  Het feest  gaat beginnen de tijd wordt krapper en de route moeilijker, wat een pracht sport hebben wij toch. Eerst gaan we  door eindeloze heuvels voorzien van gras waar paden niet bestaan, Hierna gaan we de bergen in en worden je riding skills, uithoudingsvermogen en navigatie kennis getest. We vernachten weer in Cluj Napoca

Dag 6 donderdag, 280km: Alweer de laatste dag in Roemenië, deze dag wordt weer een super dag door een geweldig mooi en ruig berggebied, benieuwd wie hier alle waypoints weet aan te doen. Overnachten doen we in Oradea.

Dag 7 vrijdag, 100km: Vrijdag via de grote grensovergang verlaten we het mooie Roemenie, Hierna krijgen we het afsluitende toetje over pracht zandpaden terug naar het start hotel in Debrecen, Hier hebben we om 14.00 uur de prijsuitreiking, op vrijdag avond kan je al terug, maar het hotel is nog geregeld zodat je in alle rust op zaterdag de terugreis kan starten.

Denk eens serieus na over het laatste avontuur van Europa!

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38