Verslag OER training 2016

Jan van de Schuur en Dennis Kuipers winnen de spectaculair verlopen OER rallytraining.

Net als met de 2 daagse in Eindhoven was het OER weekend voor echte mannen en vrouwen. Gewoon vrijdag na een week werken met je motor op de aanhanger richting het Motodrome in Emmen. GPS of Tripy laden, Roadbook plakken en om 22.00 uur briefing. Hierna werd het echt gezellig, Barry van het Motodrome had het goed draaiend, het bier en de kip waren niet aan te slepen en dan al die verhalen tot diep in de nacht, in een woord geweldig. Net als met een marathon etappe gewoon in de auto slapen, of je matje uitrollen in de kantine kan natuurlijk ook. Om 07.30 uur wordt je vanzelf gewekt door de heerlijke geur van gebakken eieren en koffie waarnaar het feest gaat beginnen.

In de rally sport maken gezond verstand in combinatie met een stevig toch veilig tempo het verschil. De route was verre van saai en prima te rijden, maar door de Leppink Adventure grappen wordt het spannend en enduro waardig. De sweeper Jan Hut van JH Motorcenter in Zevenhuizen had in de ochtend zijn handen al vol met  rijders welke meteen al tegen mechanische problemen opliepen. De tweede crossproef stond werkelijk blank en als je geen straftijd op wilde lopen moest je hem 2x ronden. Wat heb ik gelachen !! sommigen gingen vol door de plassen en werden getrakteerd met een ijskoude douche van gitzwart water, Geen gezeur ze vonden het alleen maar prachtig en sommigen reden gewoon wat rondjes extra!
TC.2 halen bij het beroemde zandgat is nooit makkelijk maar zo geweldig mooi om te doen. Het OER Team op de motor Bart Westerink en Marco van Merrenbach geven hier rijles terwijl Hendri Dierkes vleugels kreeg en als een van de weinigen zijn Beta gewoon foutloos omhoog knalde.

Jan van de Schuur beschreef de route als fifty shades of clay…  mooi geschreven!! Was idd van alles wat. Van smerige zwarte drek, waar ik je twee keer in zag kruipen (doorzetter!!) naar helder wit zand en als klap op de vuurpijl kwamen we in Duitsland nog over een rode klei pad, die nog levensgevaarlijk vol met ijs lag. Rally weekend Was weer super! Bedankt allemaal zowel deelnemers als mijn vaste crew mattie’s!

Om te kunnen winnen moet je het roadbook goed bestuderen en je startkaart inleveren. Dennis Kuipers van Succes Signs maakte geen fout en was zo slim geweest om net als met een enduro  alle TC tijden en CP,s te vermelden op een stuk tape en reed mede hierdoor in een straf temp naar de overwinning.

Uitslag digitale klasse:

  1. Dennis Kuipers.
  2. Rene Kuipers.
  3. Edger Nijhuis.

In de roadbook klasse was het erg spannend en was een extra controle op de uitslag nodig om de winnaar te bepalen. Robert had de crossproef niet gereden, maar Gerben had zijn startkaart weer niet ingeleverd waardoor de terechte uitslag is :

  1. Jan van de Schuur.
  2. Robert van der Kolk.
  3. Gerben Lieverdink.

Alle info: https://www.leppinkadventure.nl/

 

 

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38