verslag OER Rallytraining 2019

Raar volk die rallyrijders, vrijdagavond was het ronduit druk bij de navigatie uitleg. We begonnen met het realistische spel Dakar 18 op PlayStation. In het spel kan je een officieel roadbook van Dakar bestuderen, waarnaar je gelijk het spel kan spelen via het roadbook. Maar liefst van 20.00 tot 23.00 uur zijn we met uitleg en vragen beantwoorden bezig geweest. Echt leuk om te doen en het mooie is deelnemers die het snappen, kunnen boven in de kantine gezellig bijkletsen met kip en een biertje. Terwijl de theorie in het beneden gedeelte gehouden wordt, het Motordrome in Emmen is dan ook de perfecte locatie voor deze training.

Vrijdagnacht harde wind en volle bak regen, ronduit kutweer, Het vreemde is Rallyrijders geven hier niets om. Om 08.00 uur was Barry met zijn team al volop uitsmijters aan het bakken en verdorie om 09.30 waren alle 70 deelnemers  aanwezig bij de briefing. Vanaf 10.00 uur wordt er om de minuut gestart, eerst 2 rondjes crossbaan en dan hup meteen navigeren. Vanaf de ingang was de eerste situatie om over 88 meter 328 graden te rijden, Je denkt dit is eenvoudig, maar overal staan auto,s geparkeerd zodat je de cap niet aan kan houden. (In de praktijk is dit ook zo, daar er altijd natuurlijke hindernissen zijn.) Door de 2 ronden crossbaan zit iedereen vol adrenaline en is het een opgave om de rust voor het navigeren te pakken, de waypoints tot aan TC.2 worden dan ook massaal gemist. Best gek eigenlijk daar iedereen, het roadbook over de mail heeft gehad en als je slim geweest was, had je alvast voor de start de eerste situatie gelopen.

Vanaf TC.2 is het best eenvoudig navigeren, 200KM met maar liefst  240 situatie,s krijg je voor je kiezen. De harde wind en miezel regen, maken het koud en je bril is natuurlijk constant beslagen. Bij binnenkomst geen klacht, alleen maar blijde gezichten, wat een leuke route en geweldige training is dit toch, was een vaak gehoorde opmerking. Als je met dit weer nog blij bent, dan weet ik al dat 2019 weer een mooi jaar wordt bij Leppink Adventure, dit door de altijd leuke en gezellige deelnemers! Barry van het Motordrome stond de deelnemers weer op te wachten met een perfect verzorgd warm en koud buffet. Barry en team super bedankt, het eten en de locatie was weer geweldig!

Gelijk bij binnen komst van de etappe moet je het juiste antwoord op een vraag geven en de 2 kleuren opnoemen. Het Hunnebed had een ieder wel, maar de kleur rood had slechts een enkeling! Ook deze was eenvoudig te vinden geweest als je vooraf het roadbook had bestudeerd. De opdracht was namelijk:
Ga bij de hoek van het meer, exact op een  waypoint, 300 graden. Deze 300 graden hou je 30 meter aan. Hier staat dan een struik waar de  kleur naast staat.
Zowel achter je als rechts van je had je het water. Als je hier gestopt was en naar de struik was gereden die 30 meter verder op stond had je de kleur wel gehad. Rallysport is vertrouwen in jezelf hebben, een deelnemer heeft de training bij Borger afgebroken en is via de bypass teruggereden. Gerjan doe mij een Tripy, het navigeren maakt mij nerveus en motorrijden moet voor mij ontspanning zijn! Het leuke is dat deze gast gewoon derde was geworden als hij de route wel voltooid had! Ha ha niets mooier als de rallysport.

Het team rond Bruinsma MX service  ( de noordelijke Sherco dealer ), bestaat voor de rally sport uit nog jonge rijders en hebben / weten niets van de rally sport. Deze gasten waren als org verantwoordelijk voor de crossbaan. Gerjan we willen je graag helpen, maar mogen we dan ook eens proberen te navigeren? En wat denk je die gasten komen in een record tijd binnen en zeggen gewoon de kleuren van vandaag in de juiste volgorde !

Blauw, Wit, Blauw, wit en als laatste Rood. Helemaal goed, maar helaas voor hun deden ze als org niet mee aan de competitie.  Wietze met navigator  Peter in een buggy, hadden wel alle kleuren en waren het snelst tussen TC.1 en TC.2. Verschillende motoren waren sneller, maar die hadden het navigeren overgeslagen. Erwin op een Quad had de tweede tijd , terwijl Edwin Waenink de eer van de motoren hoog heeft gehouden, door de derde plaats op te eisen.

SBS 6, was aanwezig om opnames te maken voor het programma Holland van Boven, zij vonden de Rally Training van Leppink Adventure echt geweldig en waren niet naar huis te slaan. Wat een beroep de hele ochtend filmen voor een 2 minuten durende rapportage. Ik ben erg benieuwd hoe het geworden is, het weer was echt super grauw en nat, BRRR niets mooiers als de rally sport!!

En de Winnaars zijn.

1ste Wietze en Peter ten Hoor met een buggy.
2de Erwin Dekker op een Quad.
3de Edwin Waenink met een motor.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38