Verslag 2015 editie

Simon Schimmel en Ralph Hendrix winnen de perfect verlopen OER rallytraining

Op vrijdagavond liep het rennerskwartier van het prachtige Motodrôme in Emmen al lekker vol en de sfeer zat er gelijk goed in. Beheerder Barry bleek een geweldige gastheer en had echt aan alles gedacht. De bar bleef gewoon tot 02.00 uur open, terwijl in de organisatiekantine de diehard rallyrijders en -rijdsters op hun matje lagen te snurken. Wie zich als eerste inschreef, mocht ook als eerste starten. Hierdoor had een ieder voldoende tijd om het roadbook te prepareren. Bij Leppink Adventure leer je navigeren en het vooraf bestuderen van het roadbook is hier een wezenlijk onderdeel van. Tripy rijders zouden dat ook moeten doen, maar denken vaak dat het wel goed komt. Na de start kon je je eerst even opwarmen op het crosscircuit en daarna een bouwland in van 100ha, op zoek naar Ewout. De eersten zagen in de verte de bus van Ewout staan en knalden er gewoon in een rechte lijn naartoe. Helaas voor hen 4 uur straf. Ondanks de twee beachvlaggen vonden ook de meeste Tripy rijders de juiste route niet.

Klik hier voor het volledige fotoalbum.

Op de bovenstaande foto zie je Bart en Maja, onder de naam Endurofun verzorgen zij veel rijderstrainingen. Zij waren met klanten afgereisd om de rallysport te verkennen. De vrolijkheid straalt van hun gezichten af en ze mogen een aanwinst voor de motorsport worden genoemd. Ook zij hadden moeite met navigeren in de eerste speciaal maar tijdens de leuke en speelse verbinding op weg naar de crossbaan in Vledderveen, wist een ieder weer hoe te navigeren. De kantine van de MRTO zat stampvol. Je mocht vrij rijden op de crossbaan maar verhalen uitwisselen over de rallysport was natuurlijk ook leuk, zeker met een bakje snert in de verwarmde kantine. Rallysport verbroederd, zo waren een vader en zoon uit België afgereisd waarvan de zoon droomt van Dakar motoren. Vaders wist niets van de offroadsport en ging voor het eerst met zoonlief op stap. Het is dat een lekke band ze gestopt heeft, anders was pa nog ver gekomen op zijn nieuw aangeschafte 690 Dakar, de helden! Hendri gaat dit jaar mee naar de Oost Europa Rally als eerste rijder en omdat wij zijn woonplaats aandeden, was hij van mening dat zijn kersverse dochter alvast aan het lawaai moest wennen. Maar dat komt wel goed, mama springt ook al uit vliegtuigen! Vader en zoon Franken hebben naast Dakar al meerdere malen de OER gereden, ook zij houden van de OER en gebruikten de training om hun ‘side bij side’ te testen. Het ging geweldig en ze pakten ook nog eens alle waypoints mee. Zo zie je maar, niets mooier dan de motorsport.

Omdat slechts 5 rijders de kleuren in de eerste special gevonden hadden, gingen we toch maar even bij briefen. Deelnemers let op! Het is een navigatietraining, zorg er dus voor dat je geen situatie (plaatje) mist anders kom je nooit bij TC2. Toen de organisatie ook nog eens Jos inzette als stoorzender in het beruchte zandgat, kon de lol niet meer op! Jos reed rondjes en nam verkeerde ingangen, geweldig, op de zandplaat was het net speedway. De rijders hadden geen idee meer hoe te rijden.

Om bij de juiste klim te komen moest je het water over, links de bosjes door en je zou de vlag hebben gezien. De volgende 3 waypoints waren gemerkt met lint. Maar als je situaties mist, ga je rondjes rijden en heeft de Tripy 5 waypoints om zich heen. Deze vroeg: “Beste piloot, naar welk waypoint wilt u nu eigenlijk?”. Haha, echt heerlijk om te zien! Bij een goede rallytraining hoort een lange dag en toen er tegen het donker ergens in niemandsland sommige Tripy’s het begaven, was de training compleet en de opzet meer dan geslaagd. Rallysport betekent jezelf redden, een papieren roadbook doet het altijd en hiermee ben je sneller in staat om een waypoint te vinden. Om 6 uur was een ieder moe maar voldaan weer terug op het Motodrôme. Terwijl de organisatie 400 startijden en 200 startkaarten verwerkte, zorgde Barry voor een prima georganiseerd stamppotbuffet. Wie er wint, maakt niets uit. Voor mij persoonlijk is Floor de winnaar, deze jongedame kwam gewoon op haar offroad aangereden en vond als een van de weinigen alle waypoints. Ze sloeg door tijdgebrek het laatste stukje route over waardoor ze helaas 2 uur straf opliep. Na het overheerlijke stamppotbuffet trapte zij gewoon haar offroad weer aan om nog even 2 uur naar huis te rijden. Bikkels bestaan nog. Onderstaande mannen wisten foutloos te navigeren en door gewoon van punt naar punt te rijden zonder enige twijfel, zijn zij dik verdiend de winnaars. Al hebben we naast Ralph natuurlijk ook even onze vrouwelijke helden op het podium gezet.

En de winnaars zijn:

Roadbookklasse (analoog):
1)      Simon Schimmel
2)      Paul van Middelaar
3)      Marc Maathuis

Tripyklasse (digitaal):
1)      Ralph Hendrickx
2)      Teun Marissen
3)      Maurits Enting

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38