Verslag 2014 editie

Frank Jurrissen wint nipt het zeer geslaagde OER rallyweekend.

Wat was het spannend tijdens de 2014 editie! Tachtig procent van de deelnemers kwam puur voor de lol en om te kijken wat de rallysport inhoudt. Twintig procent was ervaren rallyrijder die tijdens het weekend wilde uitmaken wie de beste navigator was. Als je vlekkeloos door de Leppink Adventure roadbooks komt, kun je zo door naar de Touareg, Breslau of le Dakar. Het was echt geweldig om te zien hoe de deelnemers op CAP kleurtjes zochten op een enorm groot bouwland, wat  ook nog eens blank stond.

Op graden naar de gekleurde bordjes navigeren !

De special eindigde nadat 3 ronden op crossbaan de Pottendijk waren afgelegd. De kantine op de crossbaan was speciaal voor ons geopend en omdat het echt waterkoud was, werd hier dankbaar gebruik van gemaakt. KTM en Husaberg kennen we allemaal al, hoe mooi was het dat Sherco dealer Olthof de geweldig mooie viertakt met het geheel nieuwe blok die in le Dakar vriend en vijand verbaast, bij zich had. Wat een  mooie fiets is de Sherco toch. Beta dealer Behego was ook aanwezig met 2 testexemplaren, de 250 tweetakt en de 450 viertakt. Het was fantastisch om tijdens het rallyweekend met snelle paden en een erg technische special deze geweldenaren te testen. Zeer ervaren KTM en Husaberg rijders waren blij verrast met de soepel lopende Beta blokken.  De Beta luistert gewoon beter naar je en laat zich dan ook precies zetten waar je hem wilt hebben. Wil een KTM of Husaberg  nog wel eens spontaan van richting veranderen, de Beta heeft hier duidelijk veel minder last van. De 250 tweetakt is voor de rallysport afgekeurd, je moet deze machine als een 125 rijden. De 300 tweetakt is perfect voor de Leppink Adventure evenementen, het ding blijft maar gaan en is super handelbaar met een enorm koppel. Het viertakt 450 blok is ook een geweldig apparaat en soepeler dan de KTM. Ook is door de test de vraag ‘viertakt of tweetakt?’ beantwoord, zo is een viertakt altijd je trouwe vriend en kun je hem lui en ontspannen rijden. Hou jij echter van wat meer actie en heerlijk rebels rijden, dan is de tweetakt de grote winnaar. Waar zo’n weekend  al niet goed voor is! Best jammer dat we van de Sherco en Gas Gas geen testexemplaar hadden.

Om 11 uur mochten we beginnen aan een heerlijke verbinding. Inmiddels was het gaan regenen en werd het echt ontzettend koud. Zonder windstopper en regenjasje legde je het af; verdorie, het begon zowaar een echte rallydag te worden! Een groepje jagers kon hun geluk niet op omdat wij het wild zo voor hun geweerlopen dreven. Helaas waren ze ons niet eens dankbaar, ik vind het best raar dat als je een wapen vasthoudt je de mening toegedaan bent dat het bos van jou is. Nou mooi niet, wij hadden de vlag eerder geplaatst!

Gelukkig konden we in de mooie vestingstad Bourtange bijkomen van de verdraaid koude en rumoerige verbindingsroute.

De deelnemers met goede kleding hadden nergens last van en verheugden zich op een echte L.A. Special. Zo snel mogelijk alle situaties aandoen en geen waypoint missen is een hele opgave, maar de mannen gingen er echt voor. Omdat het meer door graafwerkzaamheden in een week tijd 50 meter groter was geworden, lag één waypoint midden in het water. Jeroen Gerrits dacht dat het een Leppink-grap was en heeft het waypoint gewoon op 10 meter benaderd. Dit was echt niet de bedoeling Jeroen. Mede door het waypoint waren er spontaan 3 situaties minder in het roadbook en als de organisatie dat dan niet doorgeeft, wordt het nog spannender. Ik heb geen idee hoe Frank deze situatie had opgelost, maar op een special van een uur was hij 36 seconden sneller dan Jeroen, die dus zeer verdiend tweede werd.

In de prachtspecial begon je weer te zweten en als je dan ook nog even een test-Beta op het echte werk losliet totdat het donker werd, waren de laatste 45 minuten verbinding in het donker een hel. Grote voordeel hiervan was dat jij  meteen kon ervaren of je OER-waardig bent of dat je beter deel kan nemen aan de mooiste endurovakantie ooit, namelijk de Alentejo Rally Portugal.

Na een hete douche en bij de openhaard kwam de stemming er al weer in. Toen de magen  ook nog gevuld werden met een heerlijk stamppotbuffet, werden we allemaal weer helden die bij de prijsuitreiking helemaal los gingen. Uiteindelijk werd het weer een bonte avond; rallymensen zijn net kinderen, gelukkig maar!

Deelnemers en het OER team, allemaal super bedankt voor alweer een geweldig en geslaagd weekend. De winnaars zijn:

Rallyklasse
1:         Frank Jurrissen
2:         Jeroen Gerrits
3:         Paul van Middelaar

Digitale klasse
1:         Jeroen Coenis
2:         Arjan Broers
3:         Ralph Hendrikx

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38