Verslag 2013 editie

Gerben Lieverdink wint het supergeslaagde OER rallyweekend 2013

Wat was het weer een geweldig rallyweekend. Okay, de prachtige Lake Cabin op het Ermerstrand was weer bomvol met deelnemers en dan is het even wennen als je een leeg bed moet zien te vinden. Eigenlijk was dit al de eerste training, gewoon jezelf redden en je eigen ding doen. Vraag aan een ervaren rallyrijder waar je moet poepen, dan is het antwoord “zolang je het maar niet over mijn schoenen doet vind ik het prima!”. De bar kende ook al geen sluitingstijd, dus aan slapen kwam je niet echt toe. Het mooie van de rallyrijders is dan weer dat niemand daar over klaagt en de verhalen alleen maar spannender worden, wat was het weer supergezellig met elkaar. Bij Leppink Adventure is gezelligheid een belangrijk onderdeel, zeker ook bij onze buitenland evenementen, maar dan slaap je wel op je eigen kamer in prachthotels zodat je wel je rust kan pakken.

Zaterdagmorgen om 07.00 uur zaten we al aan het ontbijt, de motoren waren bedekt met sneeuw, hoe mooi is het dan om te zien dat een ieder zich klaar maakt om te vertrekken, “de bikkels”. Leppink Adventure staat altijd garant voor een echte rallytraining, 250 roadbooksituaties met de nodige navigatiegrappen maakten dat het weekend een heuse navigatietraining was. Het roadbook is bindend en aangezien de waypoints in het roadbook vermeld worden, moet je bij LA alle waypoints aandoen net als in le Dakar. Mis je een waypoint: 2 uur straf, kom je van de verkeerde kant op het waypoint aanrijden: 1 uur straf. Zonder GPS kun je dus niet met het roadbook op stap. Bij de navigatieproef was het geweldig om te zien dat 95% van de deelnemers gewoon de sporen volgt en dit was voor de Tripyrijders niet anders, het leek wel le Dakar. 5% van de deelnemers nam wel de rust om het roadbook goed te volgen, met als gevolg dat zij geen straftijd opliepen en dus een goede klassering behaalden. Eenmaal bij de crossbaan aangekomen was het dooi en de sneeuw was weg. Prachtweer zorgde er voor dat het rijden op de crossbaan een groot feest was, de koffie in de kantine was ook al goed geregeld, zodat de stemming weer top was. Dooi en zon tijdens het weekend maakte de verbindingroute tot een feest en een ieder kwam dan ook verrukt binnen bij TC-1 in Bourtange.

De crossproef in de special was zo mooi dat sommige deelnemers maar wat extra rondjes gingen rijden, echt prachtig om te zien.
Simon Schimmel was hard op weg om het weekend te gaan winnen, maar helaas voor hem liep hij tijdens het navigatiedeel van de middagspecial tegen 30 minuten straftijd aan. Gerben Lieverdink bewees stalen zenuwen te hebben en werd niet zenuwachtig van de bekende Leppink momentjes en werd mede hierdoor de terechte winnaar van dit fantastische weekend. De mooie route, pracht crossbaan, perfect weer en de spectaculaire specials maakten dat iedereen een grijns van oor tot oor had. Als dan ‘s avonds het nieuws doordringt dat in stage 8 o.a.: Robert van Pelt en Alex van Ginkel door goed navigeren de toppers van le Dakar te kijk zetten, kan de stemming niet meer stuk. Helaas waren we om 03.00 uur door het bier heen en toen hierna de wijnvoorraad ook opgedroogd was ging onze barman Ferdy maar achter de tap slapen, ach ja om 08.00 uur weer ontbijt. Hierna genoot de helft van de deelnemers van de bevroren rondrit inclusief een kleine sneeuwstorm. 30 man besloot de GPS, Tripy en roadbook training te volgen. Deze training was een groot succes daar de deelnemers echt geïnteresseerd waren. Wat is er mooier om de theorie achter de praktijk te zien. Tijdens het weekend hebben deelnemers zich gelukkig ook weer ingeschreven voor de pracht Funduro Raid Spanje, of de spectaculaire Oost Europa Rally welke in maart en mei verreden zal worden. Om 14.00 uur ging een ieder moe en voldaan naar huis. Het was gewoonweg een top weekend.

Uitslag rallyklasse:
1ste plaats Gerben Lieverdink,
2de plaats Peter de Boer,
3de plaats Paul van Middelaar.

Uitslag digitale klasse:
1ste plaats Jan de Groot,
2de plaats Frans de Groot,
3de plaats Dirkjan Schermer.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38