Verslag 2012 editie

Het OER rallyweekend editie 2012 was gewoonweg geweldig!
Superweer (het leek wel voorjaar) met superdeelnemers, wat wil je dan nog meer. 85 deelnemers is eigenlijk teveel, maar naast de deelnemers van de Oost Europa en de Alentejo rally is een ieder welkom die een warm hart heeft voor de rallysport. We zaten dan ook naast onze eigen deelnemers vol met Albanië, Touareg en Dakar deelnemers.
De hele vrijdagavond kwamen de deelnemers binnen en we waren blij verrast dat de navigatiecursus om 22.00 uur al bommetje vol zat. De stemming zat er aan de bar ook goed in, Jos, Gerard en Florian bijgestaan door Ferdy, Andreea,  Anamaria en Hendri waren de helden van het weekend. 04.00 uur naar bed om daarna om 06.30 uur weer van de partij te zijn om het ontbijt te verzorgen. Geweldig, wat een team. Ewout, Bart en Dirk waren de bezemmotoren, terwijl onze Piet, bijgestaan door enthousiaste dorpsbewoners, de specials bemande. Zo’n weekend is een hoop werk en kan alleen plaatsvinden dankzij al deze mensen. Hulde en nog eens hulde!

Op de zaterdag lekker vroeg uit de veren, Ewout nog even lastig vallen met de laatste technische storingen en snel op pad naar TC-1, de start van de navigatiespecial. Alex ging als een kanonskogel van start en won met grote overmacht de eerste rallydag. Mijn vraag aan Alex: ‘hé Alex, heb jij de bordjes die je moest zoeken zelf in het 40ha grote akkerveld geplaatst’? ‘Nee hoor’, zegt hij, ‘ik zag het spoor van een trialband staan en dat kon er natuurlijk maar van eentje zijn’, vertelde hij met een big smile op zijn gezicht! Volgende keer toch maar 4km lopen en dan jampotjes of kamerplanten in de grond plaatsen! De aansluitende crossbaan was zwaar en de perfecte afsluiting van de eerste special. Diep respect voor de quad mannen, wat knallen die gasten, maar laat hem niet op 4wd staan, wat dat kost riemen en aandrijf assen. Weer wat geleerd!!

De verbindingetappe naar de volgende special lag er perfect bij en was met dit weer volop genieten. Je had hierdoor de mogelijkheid je lekker op te laden voor de afsluitende enduroproef. In het eerste gedeelte zat een zware bagger doorwading, dit was goed te zien bij de 2de doorwading, nog nooit mensen zo hard door het water zien rijden. Ze dachten allemaal ‘vol op het gas door de bagger’, maar helaas, de ondergrond was nu hard wat prachtbeelden op heeft geleverd.

Jos van Bergen Henegouw heeft met zijn team de afsluitende enduroproef tot de mooiste aller tijden gemaakt. Ervaren enduromannen als Alex en Marc S. reden tegen en in de berg, in plaats van omhoog! Frans, Marc M., Willem en Arjan kwamen wel boven en dat waren geen ervaren endurorijders! Nee, het waren 4 helden die met een big smile de onmogelijke berg opvraten. Zo hoort dat in de rallysport, niks de moed opgeven, maar de boel overwinnen, is ons motto.
De zaterdagavond was meer dan gezellig en we hebben heerlijk gedroomd over alle rally’s, de stemming was meer dan geweldig. De zondag was wel afzien, op de zaterdag zweet je uit je jas waarna het op de zondag weer verschrikkelijk koud was, ga je daar maar eens op kleden. BRRR de rallysport is zo mooi.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38