Bezoek provincie Drenthe

Tijdens ons OER Rally weekend editie 2014 hebben wat deelnemers een bekeuring gekregen voor het ontbreken van spiegels of een vuile nummerplaat. Ook zat er een verboden klinkerweggetje in van 200 meter lengte, waar onze sluitrijders nog even beloond werden met een bekeuring.

Mede hierdoor ben ik op gesprek geweest met de teamleider Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving (VTH) van de Provincie Drenthe. Het was een verhelderend gesprek dat ik toch even met jullie wil delen.

Wij zijn met ons weekend per ongeluk terecht gekomen in een milieuactie. Deze actie was niet tegen ons gericht, maar tegen een aantal wildcrossers die regelmatig door stiltegebieden rijden. De provincie is best op onze hand en wil het voor een ieder zo goed mogelijk doen! Maar als wij door stiltegebieden rijden moeten zij wel in actie tegen ons komen, wat ik dan weer heel logisch vind. Wij mogen volgend jaar weer gewoon ons weekend organiseren, als we maar weg blijven uit de stiltegebieden. De provincie is zelfs bereid met defensie te gaan praten zodat we vaker van de terreinen bij Havelte gebruik kunnen maken, maar dan moeten wij wel van o.a. het Dwingelderveld weg blijven. Een prima deal lijkt mij, trouwens persoonlijk kan ik niet snappen waarom wij nog door stiltegebieden rijden. Er blijft genoeg over en in Nederland wordt best veel georganiseerd, als je tenminste bereid bent een uurtje met de auto te rijden.

Dit kunnen we met elkaar wel opbrengen toch?

Gerjan Leppink

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38