Verslag 2021 editie

Robert Botjes wint de OER Iberia, een verrassend andere rally.

Schitterende technische stukken afgewisseld met mooie rally paden door een pracht landschap. Soms waan jij je in Roemenië, overal bloeien de klaprozen om dan in een Canyon te verdwijnen waar zo een western kan zijn opgenomen. Tevens doen wij de grootste woestijn van Europa aan, wat een afwisselende rally is de Iberia geworden.

De eerste editie is verreden aan het einde van een lange lockdown periode ivm Covid. Meer dan 50 mannen en vrouwen hebben genoten van de vrijheid, gewoon de hele dag rijden zonder mensen tegen te komen en verdorie lekker buiten een versnapering eten op het terras wat een verademing na de vervelende lockdown periode!.

De eerste dag is meteen een lange rally dag, Je klimt meteen naar grote hoogte, met echt prachtige uitzichten. Alle Waypoints halen is bij Leppink Adventure al niet makkelijk, maar als je dan ook nog eens gaat vergaderen hoe boven te komen kom je te laat binnen ( Enduro regelement ) en is de eerste selectie al gemaakt.
Een pracht Enduro dag met de klim der klimmen, maakt het klassement op, 5 strijders hebben nog geen strafpunten dus de rest kan lekker genieten van al het moois, Helaas precies boven op de berg, kleurt de lucht gitzwart, terwijl de laatste deelnemers aan het vechten zijn om boven te komen breekt de hel los. Onwijs grote hagelstenen, snelle felle  lichtflitsen, gebulder en echt emmers water worden over de deelnemers gestort, Diegenen die dit niet gewend zijn worden bang en ik denk Oh Oh dat wordt een klaagzang. Maar verdorie wat een groep, er komen alleen maar blijde gezichten aan de finish, wat een dag! Tijdens het nuttigen van echt een goede entrecote komen de stoere verhalen los en als buiten Robert de perfecte Toreador woest wordt aangevallen door Wouter op zijn Brullende Husky is een ieder het onweer al lang weer vergeten.
Op dag 5 moet het gebeuren, Robert, Bas, Geert, Alfred en Janfred hebben een gelijk aantal punten en voeren het klassement aan. De Special is maar 17km lang en bestaat uit 100% single tracks in een adembenemend mooi gebied. Helaas valt Bas zijn navigatie uit en moeten Alfred en Janfred de strijd zaken, De pracht stier halen ze niet ( de motor maakt een mooie salto maar helaas weer naar beneden.) Robert Botjes en Geert sMulders laten even zien hoe je rijden moet en dan komt verdorie Hans de Waard ook nog met een rood hoofd finaal verrot boven.

Uitslag

Robert Botjes heeft zeker niet foutloos genavigeerd, maar wordt door de wedstrijdleiding gehuldigd als winnaar. Geert sMulders heeft werkelijk geen fout gemaakt en verdiend dik zijn 2de plaats. Hans de Waard die verrassend 3de werd, verteld hier zijn eigen verhaal.

Weer thuis van de OER Iberia rally met Leppink Adventure een prachtige rally in Noord Spanje. Wel alles volgens de regels maar het was te doen, wel altijd mondkapje op, ook buiten! maar het was het allemaal waard. Vanaf dag 1 op de 7de plek omdat ik te laat binnen kwam, eerste dag 11 uur gereden.
De specialstage van dag5 in het prachtige enduro park was maar 17 km! wat wel ongeveer een uur rijden koste. nou ja rijden! berg op en af om in een pracht klim bij de Stier te eindigen. Ik kwam daar boven yes, waren maar 3 rijders die boven kwamen, haalde ik toch nog mooi de 3de plek en werd dag 1 weer goed gemaakt. iaaaaaaaaaah wat een mooi hobby 6 dagen lekker rijden met een leuke groep mensen, wat een feest nu even bij komen

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38