• nl
  • en

Verslag 2014 editie

Wat was de Funduro Raid editie 2014 weer een geweldig offroad festijn! Sterker nog, we werden gewoon met een fanfareband ontvangen en dan vertellen we nog niets over de prachtavonden in één van de vele tapas barretjes.

Klik hier voor het volledige fotoalbum.

Het uit Polen afkomstige enduroteam bestaande uit Joanna Modrzewska, Marcin Latoszek en Arthur Zbikowski, hier op de foto bij de tapas, vond de Funduro zelfs zo geweldig dat ze niets anders meer willen dan 100% motorevents.

In de Funduro zit echt alles verwerkt. Joop van Zonsbeek gebruikte deze week om te leren navigeren en om te wennen aan de erg zware Dakar KTM. Toen Joop op het vliegveld een andere techneut, Freek van Balen, ontmoette samen met zijn vrienden Jeroen en Huup, werd het meteen zo gezellig dat de heren maar een vlucht later richting Spanje namen. Hoe mooi kan het leven zijn. Hoe Joop het heeft gered weten we niet, maar Joop kwam gewoon elke avond met een big smile binnen. Freek en Jeroen daarentegen kwamen gewoon voor het avontuur en genoten volop van het prachtige Spanje. Kijk zo hoort dat, heerlijk onbezonnen een weekje genieten van de prachtige motorsport waarbij je nieuwe vrienden maakt. Wat een mooie hobby hebben wij toch.

Ook meer technische rijders zoals Leo, Johan en Marius hadden helemaal niets te klagen, want in Spanje kun jij je helemaal uitleven! Deze editie kende dan ook alleen maar winnaars en de technische stukken werden zeker niet gemeden.

Maar de verbindingen waren ook zo heerlijk te rijden dat niemand naar huis wilde. Na 3 dagen wist niemand meer dat ze ook nog een baan hadden, echt waar, wij horen in het ziektepakket. Mede door het prachtrijden werden we een hechte groep waar geen verkeerd woord is gevallen, echt geweldig om dit te mogen meemaken.

Na een paar dagen rijden had een ieder alleen maar heldenverhalen. Huup nam in zijn enthousiasme gewoon de springbulten in een downhill MTB track, maar vond ze toch wat vreemd aanvoelen. Gerjan vond het tijd om al die verhalen wat kracht bij te zetten en lootte een fles wijn uit voor de eerste drie die de Iveco wisten aan te tikken.

Een paar hadden hun snor gedrukt, maar deze helden besloten deel te nemen aan een navigatieproef door een echt ruig cowboylandschap waar geen pad in te vinden is. Alleen goed navigeren en motorbeheersing brachten je door deze geweldige special.
Beginnen kunnen we allemaal.
Maar bij Leppink Adventure krijg je waar voor je geld. Verdorie waar is het pad nou! Zei ik toch, is er niet haha! Klik eens op deze foto’s!!
Gabe is zelfs zijn motor aan het zoeken, “Net had ik hem nog” keek hij stomverbaasd.
Zo moet dat, zegt Marco!
Eric de Schepper begint gecontroleerd als eerste aan de laatste meters van de mooiste special ooit.
En weet de Iveco als eerste aan te tikken! De verhalen die hier ontstaan wil je als motorrijder niet missen. Ik wist niet dat er zulke grote vissen bestonden.
Eric de Schepper had het hoogste podium verdiend, hij reed koel en foutloos in één streep naar de finish. Klaas Okken volgde goed en eiste een mooie tweede plaats op. Bart Somers doet altijd zijn ding, hij koos echter boven de verkeerde track, anders had hij Erik zeker belaagd. Bart, kerel jij kan trots zijn op deze mooie derde plaats.
 

Trouwens, het waren terechte winnaars want ze hebben ook nog de magische stier bedwongen. Artur Zbikowski mocht ook een fles wijn in ontvangst nemen omdat hij alle technische stukken met goed gevolg had genomen. Huup Peters krijgt de laatse fles wijn voor het nemen van ongekende hindernissen en de rest van de wijn drink ik gewoon zelf op.

 

Spanje is zo’n pracht land, echt elke meter is genieten. Gabe Heeren heeft een echt rallyhart, “Hier kom je voor!” zegt hij. Klik ook eens op deze foto, de dorpen zijn zo prachtig.
Gilbert Berntsen van mx4al.nl beleefde met zijn vriend Tom Schipper een superweek. Zij zijn om, “Niets mooier dan zulke rallyweken”, lachen zij.
Meer namen ga ik niet noemen, maar echt een ieder heeft gevochten voor elke meter en door de bypass is het genieten voor elk niveau.
Boven op de berg was het maar 4 graden, hoe mooi is het dan om nog door de sneeuw te kunnen knallen.
Om vervolgens gewoon aan het strand in prachtige hotels te gaan overnachten.
Tel daar de gezellige avonden bij op, zoals hier in de eregalerij van een legende, dan wil je gewoon niet meer naar huis. Iedereen hartelijk bedankt, wij hebben dankzij jullie zelfs nog complimenten van boswachters gekregen. Zo hoort dat. Deelnemers Funduro editie 2014 superbedankt, hier doen wij het voor!!

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38