• nl

Verslag 2013 editie

Wat was het weer een mooie Funduro Raid!

Klik hier voor het volledige fotoalbum.

Bij het laden van de motoren in Nederland was de helft van de deelnemers ziek en hadden ze er nog geen zin in. Het weer in Nederland was al 3 maanden rond het vriespunt, een echte kwakkelwinter zeg maar en daar waren we allemaal wel klaar mee! Maar na de eerste rijdag van de Funduro begon een ieder weer kleur en humeur te krijgen, de prachtroutes en lekker lunchen in het zonnetje maken dat je weer zin in het leven krijgt!

Een ieder had gekozen voor de extra endurodag rond Girona, een pittige dag waarin alles zat wat het motorrijden mooi maakt. Tijdens deze dag sloeg bij de deelnemers het motorvirus alweer toe. En als tijdens de eerste echte rally etappe de Pyreneeën zich van hun mooiste kant laten zien, is een ieder genezen van de griep. Zelfs Klaas hoorde je niet meer over zijn ribfractuur die hij opgelopen had in Nederland.

De sfeer zat er goed in en de mannen hadden wel zin in een wedstrijdje. 9km Leppink Adventure special lijkt weinig maar geloof me het is lang genoeg :). Navigeren is een kunst en daar er geen paden zijn word je verrast door stenen op onmogelijke hellingen en technische paden.

De mannen gingen er vol voor en ze hadden moeite om op de motor te blijven zitten. August Habers vloog werkelijk over het parcours en was op weg naar de overwinning, Eric de Schepper bleef August goed volgen en aangezien August 20 meter te hoog zat en moest keren, ging Eric er met de fles wijn vandoor. Op de andere foto is mooi te zien hoe Bart Somers zijn lange benen gebruikt om de derde plaats op te eisen, ook deze plaats had Bart dik verdiend.

Achterin werd er niet minder hard gereden en op de foto kun je mooi zien hoe de taaie Jan Olthof net iets slimmer rijdt dan de marathonman Jorg Majoli. Trouwens, met Jan is het altijd lachen, zo moet van zijn Betsie de roaming van zijn telefoon uit en gaat Jan nooit naar bed zonder zijn haarnetje.

In de Funduro zit uitdaging genoeg, het pad naar de Stier is tot nu toe alleen door Eric de Schepper in 1 keer genomen, Jos van Bergenhenegouw en Werner Geraets hebben deze top ook gehaald maar moesten een keer extra aanzetten. De meeste deelnemers hebben hier echter de pijp leeg en gaan snel door naar het hotel om een biertje te pakken en zo hoort dat.

De Funduro bestaat zeker niet alleen uit technische stukken, de mannen vonden de rally etappes ook geweldig. Mooier dan dit kan niet, vonden ze! Tel de gezellige avonden daarbij op en dan hebben de deelnemers genoeg redenen om volgend jaar gewoon weer mee te gaan.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38