Trial – Rallytraining

Trial clinic via NonStop motoren.
Trial is één van de vele vormen van motorsport. De naam is afgeleid van het Engelse “to try” wat proberen of beproeven betekent. Het is de ultieme combinatie van balans, coördinatie en timing die de basis van de trial vormt. Als je geen prof bent maar gewoon lekker wilt genieten van de rallysport is trial een geweldige basis. Niet voor niets wordt het de hogeschool van de motorsport genoemd. Vele talenten uit de motorsport zoals Stefan Everts, Jurgen van de Goorbergh, Frans Verhoeven of Alex van den Broek werd het trialrijden al met de paplepel ingegeven.
Bij Leppink Adventure staat plezier met de motorsport voorop en een goede beheersing van je motor draagt hier zeker aan bij. Samen met Luc van NonStop motoren hebben we een leuke trainingsdag gehouden, onderstaand vind je het verslag van deze geslaagde dag.

Verslag: woensdag 9 april 2014, terrein MC Nunspeet
Inclusief 3 voorrijders gingen we met maar liefst 12 deelnemers op stap. Gerjan en Marco waren net terug uit Spanje en zaten vol goede ideeën om de deelnemers een betere rallyrijder te maken. Nou, dat hebben ze geweten! Luc van NonStop moest even wennen aan de wilde ideeën van dit woeste tweetal, maar toen gingen we er vol voor.

Eerst leerden we de basisbeginselen van de trialsport en werden die langzaam uitgebouwd. Timing van het remmen, gas en koppeling, maar ook het rijden van hellingen en bochten kwam aan bod. Iedereen beheerste zijn motor op zijn eigen manier, maar de basis behoort gelijk te zijn. Onze 3 cursusleiders verschilden nogal, maar door de groepjes van 3 cursisten steeds te wisselen van voorrijder, werd het een erg actieve cursusdag.

Gerjan doet het safe, Marco met pit en Luc is gek van zijn voorwiel. Nou, ga met deze mannen maar eens op stap. Echter, de cursisten leerden supersnel en deden ons al snel met veel bravour na. Ook kon je prachtig zien dat als de hindernissen iets moeilijker werden, je niets begon zonder je lichaam te bewegen.

Maar ook de deelnemers verschilden nogal. Het mooie is: met trial blijf je altijd lachen.

De rijders genoten allemaal en de resultaten werden direct zichtbaar. In het mulle zand kon je prima tractie-oefeningen doen, al hadden de 125cc Ossa’s het hier toch knap zwaar.

Een ieder was dolenthousiast over deze dag ondanks het zweet dat onder de helmen vandaan gutste. Dit gaat zeker een vervolg krijgen want trial is werkelijk een prachtsport waarbij je leert beter obstakels te nemen met je enduromotor. Oké, tijdens deze dag zijn ook een paar spatborden gesneuveld, maar dat verhoogde alleen maar de pret.

Met de extra vaardigheden die je leert tijdens de trial clinic, kan nog meer plezier worden beleefd aan bijvoorbeeld onze Oost Europa Rally; een pracht rally waarbij je de geleerde technieken goed kan toepassen. Geen zin in een echte rally maar wel in een pracht 100% offroad week, dan is de Alentejo Rally iets voor jou. De Alentejo zit vol technische uitdagingen die voor een ieder te doen zijn, zeker na deze cursusdag!

Als deelname aan een trial clinic iets voor je is, bel mij dan even dan kunnen we meteen het één en ander doorspreken.
Gerjan Leppink, tel. 06 51 31 01 38.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38