10 Regels

10 Belangrijke regels:
1) Vertrek elke ochtend met een vol opgeladen mobiele telefoon.
En laat je telefoon aan staan met vergrendelde toetsen. Zorg ook voor een wegenkaart en een nooddeken in je uitrusting. Deze dunne dekens van aluminium folie helpen echt bij onderkoeling.

2) In geval van nood: bel 112! /Markeer waypoint en SMS de organisatie.
Stel, je komt langs een rijder die dringend hulp nodig heeft, bel direct 112 en de organisatie.
Heb je geen bereik met je telefoon, laat een andere deelnemer snel bereik gaan zoeken. Dit lukt vermoedelijk op een bergtop of een asfaltweg. Let bij de briefing goed op, dan weet je hoe ver je van de artsauto verwijderd bent.
Dit kan de snelste manier zijn om hulp te halen!!

3) Controleer altijd je positieformaat van het GPS.
Deze moet ingesteld staan op hddd’mm.mmm
Dit is te vinden bij instellen/eenheden/positieformaat.
Ofwel in graden en minuten afgerond op 3 cijfers achter de komma
Bij dezelfde eenheden staat de kaartdatum vermeld, deze moet staan op: WGS 84.
De rest van de eenheden op deze pagina instellen op metrish of meters.

4) Markeer altijd een waypoint bij calamiteiten.
Gewoon ‘Mark + Enter’ en klaar. Als er een ongeval heeft plaatsgevonden, markeer je altijd dit punt. Ook al hebben 10 anderen dit al gedaan. Deze coördinaten bijv.: N52 56.748 E007 09.124 staan ook vermeld onder positie. Gewoon een paar keer op pagina drukken en je kan de positie aflezen van de plaats waar het GPS zich op dat moment bevindt. Als je ‘Mark’ indrukt, onthoud dan het waypointnummer of verander de naam voordat je ‘Enter’ geeft. Op deze manier kan je altijd de juiste positie terugvinden. Controleer ook of je tenminste met 5 satellieten verbinding hebt. Deze zwarte balkjes en de nauwkeurigheid in meters staan vermeld op de positiepagina.

5) Bij hulp nodig: SMS altijd je positie en situatienummer van het roadbook naar de organisatie.
Sta je met pech of zijn er andere geen levensbedreigende situaties waarvoor je de organisatie nodig hebt? Stuur een SMS met je positie + situatienummer en je vraag. Als je op de track staat, hoef je niet ongerust te zijn. De bezemmotor komt altijd op het laatste tijdschema langs. Als deze motor voorbij komt is het parcours gesloten en sta je er dus pas alleen voor. Ook al heb je contact gehad via de telefoon met de organisatie, altijd je positie per SMS vermelden.

6) Ben je verdwaald? Altijd Track Back! Op je GPS.
Ga niet dwalen of door bossen rijden naar een volgend waypoint. Vergeet niet, 30km is een dag lopen.
De bergen kunnen zo steil zijn dat jij je motor moet achterlaten. Track back lukt altijd, ga dus terug naar een situatie waarvan jij zeker weet dat die klopt. Bepaal hierna opnieuw je route.

7) Is een CP niet bemand, beman het dan zelf.

8) Stuur een SMS naar de organisatie als je direct naar het hotel rijdt.
De organisatie vinkt een ieder af op de startlijst bij CP’s en bij het hotel. Als je niet meer langs een CP komt, stuur dan een SMS naar de organisatie. Stel je komt te laat binnen en besluit op een andere plaats te overnachten, meld dit uiteraard dan ook altijd.

9) Houd je aan de verkeerswet en aan de maximum snelheid.
We zijn te gast en rijden over openbare wegen. Ook al ben je uren niemand tegengekomen, geheid, gedurende de rally kom je éénmaal een auto, paard of trekker tegen! Dit op een pad waar jij deze absoluut niet verwacht had…
Denk dus niet dat je door een afgesloten gebied rijdt! Rijd met een zo stil mogelijke uitlaat en rijd stapvoets langs paarden. Is een paard erg schuw, neem dan gerust je helm af. Let op kippen, ganzen en honden. Als een hond je bedreigt, is je stem verheffen het beste en probeer zeker niet te vallen. Zet ook dorpen niet in het stof en vermijd wielspin of heftig remmen op goede gravelwegen. Rijd ook nooit door gewassen heen.

10) Je track log van je GPS moet aanstaan.
Na elke rijdag kan de organisatie je GPS uitlezen. De track log laat naast alle waypoints ook de snelheden zien. De track log voor de start op iedere startdag verplicht verwijderen, echter niet voor 07.30 uur. De organisatie kan namelijk je tracklog van de vorige dag tot 07.30 uur opvragen. Vergeet ook niet dat een track log per dag veel overzichtelijker is als je bijvoorbeeld verdwaald bent.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38