Verslag ADC 2019

De Atlas & Desert Challenge Marokko van Leppink Adventure was weer volop genieten.

Eric Deschepper bij de motoren en Maarten Zijlmans bij de quads mochten met de winst naar huis. Wat is Marokko toch een prachtig land en met zulke lieve mensen echt overal worden we gastvrij ontvangen en staan ze direct voor je klaar om die rare rallyrijders het naar hun zin te maken. We starten net buiten Marrakesh in een heerlijk rustige vallei, waar het erg goed toeven is, eerst je motor en navigatie controleren, waarnaar met een biertje aan het zwembad de eerste verhalen al los barsten. Niets mooier als ontspannen beginnen aan een intensieve week.

De eerste dag is meteen volle bak over de Atlas naar de woestijn, De bergdorpjes en het leven zijn imponerend en bij ons krijg je de tijd om dit echt te beleven, Alle waypoints halen is een bijna onmogelijke opgave maar niet voor Mowgli, hij heeft de eerste dag al een paar hechtingen in zijn arm nodig en in dit geval komt de arts gewoon naar onze prachtige Kasbah.  Mowgli rijdt gewoon de rally uit en gaat ook nog de strijd met Bert Veenje voor de derde plaats. Helaas voor Mowgli mist hij een waypoint in de duinen waardoor hij genoegen moet nemen met een 4d plaats.

De 2de Etappe naar Merzouga is een juweel, geen snelle pistes maar gewoon lekker rijden door een zeer indrukwekkend en verlaten gebied. Wij hebben altijd super deelnemers, de lol staat voorop en echt een ieder helpt elkaar. Dennis krijgt de motor niet meer aan door een kapotte accu, echt midden in de woestijn. Hij wordt gelijk geholpen door zijn vrienden, helaas niet aan de praat te krijgen. Geen nood zegt onze altijd lachende sweeper Marco, de 500 sleept je zo mee en Alex is al met de Hilux onderweg. IIIIAAA Het leven is een feestje!!

Dag 3 is wennen en leren duinen rijden, zo geweldig om te doen. Je krijgt tot 12.00 uur de tijd om alle waypoints te halen, helaas lukt dit de helft van de deelnemers maar. Om veiligheids redenen mag je van ons na 1300 niet meer de duinen in, wel gaan we bij zonsondergang terug voor een foto sessie en gewoon lekker knallen door de duinen, dit is eigenlijk nog mooier dan waypoints aan doen.

Etappe 4 de Special des dunes ala Antal is wel een hele mooie, echt alles zit erin wat onze sport zo mooi maakt. Bij grote uitzondering mag er met ons een buggy mee, maar Peter en Wietze ten Hoor weten dan ook wat ze doen. Bam vol door de duinen van waypoint naar waypoint, Wij maken routes voor motoren en doen dan ook alle hoge duintoppen aan. De broers geven hier niets om en blijven met een big smile zelfs de motoren voor, totdat hun GPS het begeeft. Snel terug naar org, Gerjan geeft een reserve GPS en weg zijn ze weer met een pracht derde plaats tot gevolg. Maarten Zijlmans en Twan de Rijke zijn echte vrienden maar in de sport bestrijden ze elkaar. Helaas moest Twan terug met GPS problemen, Gerjan stelde snel het GPS weer in en verdorie Maarten wordt nipt Eerste, Als ik dat geweten had lacht Twan, dan had ik je vermorzelt. Bij de foto sessie was het al niet anders, wie springt het verst in de duinen, IIIIAAAA

Bert gestaag naar de derde plaats.
Gebroeders ten Hoor laten de motoren zien hoe te navigeren!
Vader met dochter in de rally, mooier bestaat voor mij niet.
De drie Musketiers, op weg naar de horizon.

Bij de motoren is Eric Deschepper echt topfit en maakt werkelijk geen enkele fout, bam in een lijn en zonder enige twijfel de duinen door en Eric wordt dan ook dik verdiend eerste. Bart Van Mieghem heeft moeite met navigeren maar rijdt ook bijzonder sterk, Na 100% track controle kan Bart opgelucht ademhalen, iiiaaaa alle waypoints en Bart heeft zijn tweede plaats dan ook meer dan verdiend. De altijd lachende Bert Veenje rijd gewoon met een bigsmile op een rustige maar strak tempo naar alle waypoints met een derdeplaats tot gevolg! Zo hoort dat, Bert je bent een Held. Middags worden de motoren vertroetelt en natuurlijk gezwommen uiteraard met een biertje in de hand.

Dag 5 is misschien wel de mooiste, het klassement is gemaakt, zaak blijft wel om de waypoints te halen. Bij een echte Leppink klim gaan de deelnemers totaal stuk, Bart Hermans legt bovenop, totaal verrot zijn motor neer en moet uitrusten, als hij de motor weer opraapt leest hij op de Tripy you are a Hero, Kijk dat zijn de mannen en hij krijgt dan ook de Finisher bokaal uitgereikt.

De zesde een laatste etappe is een juweel, niet moeilijk maar zo geweldig mooi rijden, over bergen van 3000 meter hoog en diepe ravijnen, voor sommige deelnemers een van hun mooiste momenten uit hun leven! Kijk daar doen we het voor.

Deelnemers en organisatie. bedankt, zonder jullie zijn wij niets. Mohammed kerel het was weer geweldig om met jouw samen te werken, ik kan nog veel van jouw rust leren !!
p.s. Een deelnemer zegt die kut Marokanen spreken geen Engels, nee domme kloot alleen maar Arabish en Frans. IIIAAAA

En de winnaars bij de motoren zijn:

1ste Eric Deschepper.
2de Bart Van Mieghem.
3de Bert Veenje.

En de winnaars bij de quads zijn:

1ste Maarten Zijlmans.
2de Twan de Rijke.
3de Peter en Wietze ten Hoor

  Leppink Adventure start list ADC 2019    
1 Klaas    350 EXC
2 Walter    KTM 450EXC
3 Eric   KTM 450EXC
4 Erwin    Can Am 1000
5 Jan    Can Am 1000
6 Hannah    Can Am 850 
7 Bert    KTM EXC450 
8 Frans    KTM 450 exc 
9 Cees    KTM 450 exc 
10 Mohamed    Toyota Hilux
11 Gerjan   Toyota Hilux
12 Bert   KTM 450
13 Loek    KTM 450
14 Bart    ktm 250 4 takt
15 Gerhard    KTM 450EXC
16 Martin   husaberg 450
17 Ad    KTM 450EXC
18 Dennis    KTM 450EXC
19 Eddy    ktm 350 six days 
20 Bart    Yamaha WR 250 
21 Stefan   Yamaha WR450
22 Henri    Ktm 450 
23 Johan    KTM 450 exc 
24 Elly    
25 Wietze    Buggy RZR XP1000
26 Peter    Buggy RZR XP1000
27 Twan    Can Am 1000
28 Maarten    Can Am 1000
29 jeroen    Huur Toyota 4×4
30 leo    Huur Toyota 4×4
31 Alex    Iveco
32 Marco    KTM 500
33 Jan   KTM 950
34 Jaqualine   KTM 950
35 Roy    service Dekker
36 Frans   service Dekker
37 Hans    service Dekker
38 Arjan    service Dekker

 

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38