Route 8-daagse

De Atlas & Desert allroad raid is een heerlijke 8-daagse motorreis die start en finisht in de prachtige stad Fez.

De reis is met 7 dagen uit te breiden waarbij je vliegt op Málaga in Spanje en daar je eerste dag begint. Vrijheid blijheid, jij bepaalt. Onze routes zijn overigens ook prima alleen te rijden.  De routes en begeleiding voor deze 2de week zijn bij de prijs inbegrepen, de overnachtingskosten voor de extra week zijn wel voor eigen rekening.

Jouw motor staat klaar in een heerlijk en rustig gelegen hotel net buiten Fez. Het eten is hier prima en je wordt 100% met rust gelaten. De luchthaven, supermarkt en de oude stad zijn dichtbij en prima met een taxi te bereiken. Uiteraard kun je er ook op de motor naartoe, we hebben een route en bewaakt parkeren geselecteerd. Bij de startlocatie kun je prima zwemmen of in alle rust je motor vertroetelen, kom dus gerust een dag eerder.


8 dagen Atlas & Desert allroad raid:
Zaterdag 8 april 2017 ontvangst in Fez, een week later op zaterdag 15 april is Fez ook het vertrekpunt.

Dag 1:  Aankomst en eventueel een bezoek aan Fez. Een rondrit op de motor is ook mogelijk voor diegenen die voor de 2-weekse variant gaan. Fez is een van de bekendste koningssteden van Marokko. Deze stad moet je een keer gezien hebben en dan vooral Fes el Bali (de oude stad). Dit deel staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst met de oude medina (het oude, oorspronkelijke stadsdeel). Kobaltblauw aardewerk, indrukwekkende moskeeën, schitterende paleizen en natuurlijk… souks (Marokkaanse markten)!

Dag 2: Via een rustige tweebaansweg verlaten we Fez. Al snel buigen we af, het grote genieten is begonnen. Perfect asfalt brengt je naar een skigebied, de rits van je jas kan dicht, niks warm. Het is heerlijk om te rijden, wat een land, je waant je in de Ardennen. Via een gravelweg gaan we de onmetelijke cederbossen in waar de bomen de omtrek hebben van mijn Defender. Als je goed kijkt, zie je misschien apen. De cederbossen zijn namelijk het leefgebied van de staartloze Magot-apen, de enige apensoort die vrij leeft in Marokko.
De Midden-Atlas ligt in het oostelijke deel van Marokko en bestaat uit kalkstenen en zandstenen bergen, waardoor de mooiste kleurpatronen ontstaan. De toppen van de bergketen reiken tot hoger dan 3.000 meter. We overnachten bij een heerlijk bergmeer waar de weides volstaan met bloemen en de rozentuin van ons hotel in bloei staat.

Dag 3: Via smalle asfaltwegen slingeren we door de Midden-Atlas. Verkeer kom je bijna niet tegen, wel ezels, het standaard vervoersmiddel. Wat een rust, wat een natuur! Onze route gaat onverhard een berg over, snelheid heb je niet, je rijdt gewoon heerlijk rustig door een verlaten wereld. Soms passeer je een soort van nederzetting waar de mensen je echt welkom heten. Waar het asfalt weer begint, houden de bossen op. Het Atlasgebergte wordt ook wel Adrad en Dren genoemd wat zoiets betekent als ‘het gebergte der gebergten’. We rijden de hoge Atlas in, een gebied dat je gezien moet hebben, echt waar, het doet niet onder voor Amerika. Bergtoppen bereiken hier hoogtes van ruim vier kilometer en de uitzichten zijn adembenemend. Overnachten doen we in een prima hotel dat we ook met onze offroad rallyraid gebruiken.

Dag 4: We blijven in hetzelfde hotel en maken vandaag een rondrit door de beroemde canyons Gorges du Todrha en Gorges du Dadès. De onverharde bergpas brengt je op 3.000 meter hoogte en is goed te rijden. Je zult versteld staan van de intense kleuren om je heen en de bijzondere vormen van de kloven en kalksteenrotswanden. Tegen de rotsen liggen traditionele leemdorpjes en kashba’s. Een dag in de prachtige bergwereld van de hoge Atlas die je meegemaakt moet hebben!

Dag 5: We verlaten het Atlasgebergte en trekken de grootste zandwoestijn op aarde in, de Sahara, om de oranje zandduinen van Erg Chebbi te bekijken. We raden een twee uur durende quadtocht aan om de soms wel 150 meter hoge zandduinen te verkennen, een kamelentocht  of te voet is natuurlijk ook een mogelijkheid. We overnachten in een prachtige kashba. Ga zeker even naar buiten om de prachtige sterrenhemel te bekijken!

Dag 6: Inmiddels ben je er wel achter of je het leuk vindt om over pistes te rijden. Vandaag gaan we voor de liefhebbers een heuse Dakar-experience aan. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om volledig over asfalt rijden, ook deze route is prachtig. We ontbijten in de woestijn terwijl we de zon op zien komen, dat is echt een groots en geweldig gevoel. Het is nog koud als we op pad gaan over de uitdagende, maar goed te rijden pistes. De toeristen laten we al snel achter ons en we verdwijnen in een niemandsland. Verdwalen kan niet want je rijdt op track. Mocht je het toch niet vertrouwen, dan kan je een Spot personal tracker huren bij: www.satcomm.nl

Dag 7: De woestijn laten we langzaam maar zeker achter ons en via mooie smalle asfaltwegen gaan we via de Midden-Atlas weer terug naar Fez.


Dag 8: Na een prachtige 8-daagse raid staat vandaag weer de vlucht vanaf Fez terug naar huis op het programma.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38