Route 15-daagse

Start in Málaga te Spanje (6 extra dagen voorafgaand en 1 extra dag aansluitend op de reguliere, 8-daagse Atlas & Desert allroad raid)
Fez – Fez is een raid en kent niet veel rustmomenten. Deze extra week is juist bedoeld als echte vakantie. Vrijheid blijheid en doen wat je leuk vindt. Uiteraard hebben wij voor de liefhebber elke dag een prachtige toertocht en naast strand doen we de Sierra Nevada aan. Tijdens deze ritten staat de bezemwagen paraat en vervoeren wij je spullen van hotel naar hotel. De begeleiding voor deze week is bij de prijs inbegrepen, de hotelkosten echter niet.

In dit geval word je zondag 2 april in Málaga verwacht en kan je zondag 16 april weer terugvliegen.

Dag 1 (15-daagse): Málaga is eenvoudig aan te vliegen. In deze bruisende havenstad verwachten we je in een heerlijk hotel aan een van de mooiste stranden in Spanje, waar je ook prima kan snorkelen.

Dag 2 (15-daagse): Lucky Luke en de verrassende Sierra Nevada. Bij het uitzetten van mijn tochten voel ik mij vaak Lucky Luke. Ik heb vaak echt geen flauw idee welke route ik de volgende dag ga rijden en laat me leiden door de natuur en heerlijke motorwegen. De tocht begint aan het strand en al slingerend door een waar motorparadijs zit je al zo op 2.000 meter hoogte in dit tijdens alle seizoenen geliefde gebergte van Andalusië. Wandelaars, fietsers, ruiters en bergbeklimmers komen hier aan hun trekken en in de winter is het een populaire wintersportbestemming. Een gravelpad laat je de Sierra Nevada echt beleven. Overnachten doen we in Granada.

Dag 3 (15-daagse): Ik hou van Spanje en de Spaanse keuken. Vandaag ontspannen genieten van het prachtige Spanje, eerst naar de top van de Sierra Nevada en tevens hoogste berg van het Spaanse vasteland,de Mulhacen van maar liefst rond de 3.481 meter hoog. Hierna kunnen liefhebbers van één van de beroemdste bezienswaardigheden van Spanje genieten, het middeleeuws paleis Alhambra. De roadtrip gaat verder door de oneindig lijkende olijfbomenplantages richting een typisch Spaans hotel waar we overnachten. Lekker even zwemmen en dan genieten van heerlijke Spaanse wijnen met bijbehorende gerechten natuurlijk. Proost!

Dag 4 (15-daagse): De route naar de havenplaats Algeciras is net als de route door de Sierra Nevada een must voor de motorrijder. Op en top genieten van autoluwe wegen die zich al slingerend een weg banen door het ruige Spaanse landschap. Overnachten doen we in een goed hotel in Algeciras.

Dag 5 (15-daagse): Met de boot van 10.00 uur maken we de oversteek naar Marokko. De boottocht duurt iets meer dan een uur en doet je beseffen dat je op reis bent. De douane neemt een uurtje in beslag, je kunt hier even geld pinnen. 1 euro is ongeveer 10 Dirham. Let op, je Europassen werken niet omdat je in Afrika bent, Visa of Master card gaat prima. Na de Marokkaanse douane gaan we meteen een rustig landweggetje op waar je in alle rust kunt wennen aan een schitterend land dat je moet hebben bezocht.
We overnachten in de heilige stad Chefchaouen, voor mij persoonlijk mooier en rustiger dan Fez of Marrakech. Chefchaouen ligt in het Rif-gebergte en wordt ook wel het blauwe dorp genoemd, hetgeen geen uitleg behoeft als je door de straatjes loopt van dit fotogenieke plaatsje. Het is heerlijk om door de schitterende Medina te lopen. Er is een opvallend relaxte levensstijl merkbaar, wat mogelijk wordt veroorzaakt door de stevige wietproductie die in deze stad plaatsvindt.

Dag 6 (15-daagse): Chefchaouen – Fez De gekozen route door het Rifgebergte is heerlijk om te rijden en we hebben tijd genoeg om al het moois te bekijken en te ervaren, want dat laatste is wat motorrijden (mede) zo fantastisch maakt, je ademt letterlijk het land met zijn bezienswaardigheden en prachtige natuur in. Tenslotte rijden we dwars door Fez om in een oase van rust te belanden.

Dag 7 (15-daagse): Vandaag kan een bezoek aan Fez plaatsvinden, een rondrit op de motor is ook mogelijk. De deelnemers van de 8-daagse raid arriveren vandaag in het hotel. Fez is een van de bekendste koningssteden van Marokko. Deze stad moet je een keer gezien hebben en dan vooral Fes el Bali (de oude stad). Dit deel staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst met de oude medina (het oude, oorspronkelijke stadsdeel). Kobaltblauw aardewerk, indrukwekkende moskeeën, schitterende paleizen en natuurlijk… souks (Marokkaanse markten)!

Dag 8 (15-daagse): Via een rustige tweebaansweg verlaten we Fez. Al snel buigen we af, het grote genieten is begonnen. Perfect asfalt brengt je naar een skigebied, de rits van je jas kan dicht, niks warm. Het is heerlijk om te rijden, wat een land, je waant je in de Ardennen. Via een gravelweg gaan we de onmetelijke cederbossen in waar de bomen de omtrek hebben van mijn Defender. Als je goed kijkt, zie je misschien apen. De cederbossen zijn namelijk het leefgebied van de staartloze Magot-apen, de enige apensoort die vrij leeft in Marokko.
De Midden-Atlas ligt in het oostelijke deel van Marokko en bestaat uit kalkstenen en zandstenen bergen, waardoor de mooiste kleurpatronen ontstaan. De toppen van de bergketen reiken tot hoger dan 3.000 meter. We overnachten bij een heerlijk bergmeer waar de weides volstaan met bloemen en de rozentuin van ons hotel in bloei staat

Dag 9 (15-daagse): Via smalle asfaltwegen slingeren we door de Midden-Atlas. Verkeer kom je bijna niet tegen, wel ezels, het standaard vervoersmiddel. Wat een rust, wat een natuur! Onze route gaat onverhard een berg over, snelheid heb je niet, je rijdt gewoon heerlijk rustig door een verlaten wereld. Soms passeer je een soort van nederzetting waar de mensen je echt welkom heten. Waar het asfalt weer begint, houden de bossen op. Het Atlasgebergte wordt ook wel Adrad en Dren genoemd wat zoiets betekent als ‘het gebergte der gebergten’. We rijden de hoge Atlas in, een gebied dat je gezien moet hebben, echt waar, het doet niet onder voor Amerika. Bergtoppen bereiken hier hoogtes van ruim vier kilometer en de uitzichten zijn adembenemend. Overnachten doen we in een prima hotel dat we ook met onze offroad rallyraid gebruiken.

Dag 10 (15-daagse): We blijven in hetzelfde hotel en maken vandaag een rondrit door de beroemde canyons Gorges du Todrha en Gorges du Dadès. De onverharde bergpas brengt je op 3.000 meter hoogte en is goed te rijden. Je zult versteld staan van de intense kleuren om je heen en de bijzondere vormen van de kloven en kalksteenrotswanden. Tegen de rotsen liggen traditionele leemdorpjes en kashba’s. Een dag in de prachtige bergwereld van de hoge Atlas die je meegemaakt moet hebben!

Dag 11 (15-daagse): We verlaten het Atlasgebergte en trekken de grootste zandwoestijn op aarde in, de Sahara, om de oranje zandduinen van Erg Chebbi te bekijken. We raden een twee uur durende quadtocht aan om de soms wel 150 meter hoge zandduinen te verkennen, een kamelentocht  of te voet is natuurlijk ook een mogelijkheid. We overnachten in een prachtige kashba. Ga zeker even naar buiten om de prachtige sterrenhemel te bekijken!

Dag 12 (15-daagse): Inmiddels ben je er wel achter of je het leuk vindt om over pistes te rijden. Vandaag gaan we voor de liefhebbers een heuse Dakar-experience aan. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om volledig over asfalt rijden, ook deze route is prachtig. We ontbijten in de woestijn terwijl we de zon op zien komen, dat is echt een groots en geweldig gevoel. Het is nog koud als we op pad gaan over de uitdagende, maar goed te rijden pistes. De toeristen laten we al snel achter ons en we verdwijnen in een niemandsland. Verdwalen kan niet want je rijdt op track. Mocht je het toch niet vertrouwen, dan kan je een Spot personal tracker huren bij: www.satcomm.nl

Dag 13 (15-daagse): De woestijn laten we langzaam maar zeker achter ons en via mooie smalle asfaltwegen gaan we via de Midden-Atlas weer terug naar Fez.

Dag 14 (15-daagse): Via het Rifgebergte gaan we naar Málaga in Spanje. Eerst waan jij je even in Portugal, waarna we langs grote wietplantages het Rifgebergte met zijn ongerepte natuur doorkruisen. De kustweg langs de Middellandse zee zal een van de mooiste zijn die je in je leven ziet. Meer dan 100km kustweg en spectaculaire uitzichten geweldig gewoon! Met de boot van 18.00 uur gaan we weer terug naar Spanje. Nog even 150km snelweg en dan zijn we rond middernacht bij een luchthavenhotel in Málaga.

Dag 15 (15-daagse): Zondag 16 april volgt na een geweldige ervaring de terugvlucht naar huis.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38