Verslag 2016 editie

Danny Dietvorst  op Husaberg en Gabe Heeren op Sherco winnen de Alentejo rally 2016

Wat een heerlijke hobby is dit toch, de geweldige klimmetjes over de dag verspreidt en altijd een big smile en een overwinning als je weer boven staat. Het spelletje van de tijden en de routes en de blijde gezichten als ze je weer gevonden hebben bij de finish van de special. Die schitterende routes waarbij je jezelf ff moet knijpen of je daar echt rond blèhrt

Gelijk in de eerste special begint het Feest al, Rob en Cees benaderen het waypoint  van de verkeerde kant terwijl Auke gewoon de heuvel  waar Bart de T.C. bemande voorbij rijdt. De toon is gezet en de sterke verhalen zijn begonnen. Geen klacht over de extreme hitte aan het begin van de week met temperaturen richting de 40 graden gemeten. Door de koele nachten waren de ochtenden prima te rijden, maar na 15.00 uur  reed je dwars door het opgiet feestje van de lokale sauna. Gelukkig is dan de Finish niet ver meer, Het bier in combinatie met een heerlijk zwembad werden een goede afsluiter van de dag en mede hierdoor werden de groep mannen, stuk voor stuk motorvrienden. Ontzettend genoten en heel hard gelachen, gewoon een groot motorfeest. Jan Hut van J.H. motorcenter in Zevenhuizen heeft hier zeker aan bijgedragen, Jan heeft werkelijk magische vingers en heeft mede hierdoor wonderen verricht, waardoor een ieder de volgende dag weer kon starten, Hulde Jan. Rob Hulsman wil alles zelf doen en weet van geen ophouden, wat een conditie heeft die gast en dan ook nog gewoon doorrijden met wat later blijkt een gebroken rib. Auke van der Velde is niet anders, Auke heeft werkelijk geen hulp nodig en als hij overstapt naar de digitale klasse weet hij gewoon etappes te winnen.

Het klassement bekijken wij met een knipoog maar was ook weer super spannend. Als Gabe Heeren en Cees Bijl beiden op Sherco als 1 en 2 een special uitkomen kan die dag voor mij niet meer stuk. Gabe navigeerde foutloos en nam de juiste beslissingen waardoor hij het digital klassement heeft gewonnen. Ronald van Geffen werd 2de en reed soms heel hard, totaal de verkeerde kant, maar de held Ronald wilde wel gewoon alle klimmen halen, dit lukte wel maar koste soms erg veel tijd. Gaat niet bestaat niet zeggen ze in Brabant! Hans de Waard reed uiterst beheerst en betrouwbaar met een big smile naar de derde plaats.

De mannen met het roadbook moeten alles zelf doen en ik heb werkelijk geen idee hoe die gasten dat doen. Danny Dietvorst lag continue in de clinch met Dirk Boerboom, Dirk rijdt vrij gemakkelijk alle hindernissen op en navigeerde soms sneller als de Tripy rijders. Danny vocht echter elke dag als een leeuw en was niet moe te krijgen. Het tweetal ging gelijk op en de laatste special moest de beslissing brengen. Dirk had genoeg aan een tweede plaats om de overwinning op te eisen. Niemand had rekening gehouden met de rustig en betrouwbaar rijdende Gert-Jan Reijnders, in de laatste special krijgt Gert-Jan vleugels, zelfs de klim heeft hij niet opgemerkt. Gert-Jan komt rustig toerend op TC.2 af. Iedereen staat te juichen en te roepen gas gas gas en verdorie 2 seconden sneller als Dirk waardoor Dirk de special als derde afsloot. Arme Gert-Jan, hij had werkelijk geen idee dat hij zijn motormaat Dirk van de overwinning heeft afgeholpen.

 

Mannen bedankt!! Het was weer Geweldig.


En de Winnaars zijn!

1ste Danny Dietvorst,

2de Dirk Boerboom,

3de Gert-Jan Reijnders

Uitslag Digitaal
1ste Gabe Heeren

2de Ronald van Geffen

3de Hans de Waard.

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38