Route

Zaterdag dag 1, aankomst:
We starten vanuit Faro dat gelegen is aan de toeristische Algarve. Faro is vanaf diverse vliegvelden voordelig bereikbaar per vliegtuig, de start is vanaf het hotel Ibis dat 3 minuten van het vliegveld verwijderd ligt. Het maakt dus niet uit welke vlucht je neemt en je partner meenemen kan ook, daar wij op prachtlocaties overnachten. Als je op zaterdag aankomt staat je motor al veilig opgesteld bij het zwembad en heb je lekker de tijd om alles te controleren en natuurlijk de motor even uit te proberen.

IMG_10102015_131810IMG_10102015_131822

Zondag dag 2, de start:
Elke dag starten we om 08.30 uur (lokale tijd), dit is 07.30 uur Nederlandse tijd. De eerste dag van de rally starten we om 09.00 uur, dit om mensen met wat startproblemen iets meer tijd te gunnen. Via een kort stukje asfalt waar je kunt tanken e.d. starten we in de verlaten Alentejo provincie aan de eerste special! De eerste special begint meteen spectaculair en laat je versteld staan van het prachtige Alentejo gebied. Navigeren is moeilijk en de heuvels lijken niet te doen en menig rijder vervloekt de routemaker, maar diegenen die rustig blijven ademhalen en met beleid rijden en navigeren komen trots en dolenthousiast aan bij de finish. Gelukkig heb je meer dan voldoende tijd om het laatste stuk verbinding (een oude Dakar special) te overbruggen om daarna een duik te nemen in het prachtzwembad van hotel Vila Gale Clube de Campo welke bij een stuwmeer in de buurt van Beja gelegen is. Dit prachtige hotel ligt midden in een wijngaard en verkoopt echt heerlijke Alentejo wijn uit eigen huis. In het wellnesscenter is zelfs een massage mogelijk zodat je topfit aan etappe 2 kan beginnen.

Maandag dag 3, op weg naar de verkoelende westkust:
Het eerste gedeelte van de etappe voert je door kaal en Afrikaansachtig landschap, langzaam komen de kurkeiken in zicht en gaat de rally echt beginnen. Oké we maken het nog niet te extreem, maar je komt al goed in je ritme en de motorbeheersing gaat met sprongen vooruit. De prachtspecial geeft je het eerste stuk nog een Dakar idee, maar als je je weg in de struiken moet gaan zoeken en prachtklimmen moet gaan bedwingen, groeit je zelfvertrouwen en raak je in de ban van deze mooie rally. Overnachten doen we in Milfontes, een leuk vissersstadje aan de westkust. In het stadje is een leuke boulevard met uniek uitzicht over de Atlantische oceaan. De komende 2 nachten verblijven we in hotel Duna Parque waar de deelnemers meer dan tevreden over waren!

IMG_10102015_132139 IMG_10102015_132147

Dinsdag dag 4, rondrit:
Bij de derde etappe gaat de rally echt beginnen, nu wordt het zaak om vol te houden en te vechten voor je plaats in het klassement. Echt alles krijg je voor de kiezen maar wat geweldig genieten, het stuk singletrack met klapzand over de rotsen met prachtuitzicht over de oceaan zal je lang bij blijven. Wat is het hier mooi en niet alleen het rijden!

Woensdag dag 5, naar Portimao, gelegen aan de warme zuidkust:
Een pittige etappe dwars door de Alentejo en over de ruige bergrug Monchique genaamd. De special is een juweel die jullie door de onmetelijke eucalyptusbossen voert. We overnachten in hotel Tivoli dat direct gelegen is aan de prachtjachthaven, het dinerbuffet is hier echt perfect. Wat wil je nog meer, opscheppen wat je wilt terwijl jij al genietend van het erg lekkere eten over de betoverende jachthaven tuurt. De mooie en toeristische boulevard ligt op een minuut afstand, niks mooier dan mensen kijken met een biertje in de hand, Portugal is zo mooi!

IMG_10102015_132334 IMG_10102015_132346

Donderdag dag 6, een rustdag:
Vandaag een uurtje langer slapen, alleen de special is verplicht. De opvolgende route is niet te zwaar en is door alle deelnemers met veel plezier afgelegd. Hier kunnen de mensen die het nodig hebben wat extra rust nemen.

Vrijdag dag 7, terug naar Faro:
De afsluitende etappe is geweldig mooi, echt spannende routes over bergruggen, rivierbeddingen en de laatste 80km stenen piste zorgen ervoor dat je gesloopt maar voldaan aankomt in Faro om terug te kijken op een prachtweek. Het eten in Ibis is niet veel bijzonders, dus we sluiten de rally af met een pizzaparty bij het zwembad waar de uitslag bekend gemaakt zal worden!

Zaterdag dag 8, einde:
Om 12.00 uur moet je de kamer verlaten hebben, nog even j e benen strekken door het stadje Faro voordat je het vliegtuig naar huis neemt en je terug kunt kijken op een wel echt unieke ervaring.

IMG_10102015_132458IMG_10102015_132503

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38