Alentejo 2018

Walter Roelants wint het enduro feest de Alentejo rally Portugal.

Als de mannen aankomen in Faro zit de sfeer er al goed in, maar wat wil je ook met 46 motoren netjes rond het zwembad geparkeerd. Het weer kon ook al niet beter en dan die heerlijke avonden met meer dan geweldig eten, IIIAAAAA !!!!
De eerste dag laat meteen zien dat we met een groep op stap zijn die aan elkaar gewaagd zijn. De meeste rijders weten legaal meerdere hidden CP,s te halen. Gerben Lieverdink laat zijn maten van rally4friends niet in de steek en is er gewoon bij. Gerben traint namelijk voor le Dakar en rijdt op zijn Dakar fiets gewoon mee met de Alentejo Rally. Door de lange eerste versnelling is niet elke klim te doen, maar Gerben rijdt wel even samen met zijn dorpsgenoot Richard dubbele etappe,s ! Elke dag meer dan 12uur op de fiets en dat met elle lange roadbooks, Hulde Gerben en Richard.

Bij Leppink Adventure gaat het om de lol en dat hebben we gehad, zo prachtig rijden en probeer alle hindernissen maar te halen. Amateur of getrainde rijder maakt bij ons ook al niets uit, bij ons is nooit te voorspellen wie er gaat winnen. De Belg Walter Roelants heeft een wel erg groot motor hart, die gast weet echt alles over de cross wat pracht verhalen bij het bier oplevert. Walter heeft net een operatie aan zijn benen achter de rug en wat denk je, hij gaat als de brandweer. Zonder haast en met een big smile koerst hij onbedreigd op de overwinning af. Concurrentie was er genoeg en maar liefst 6 man zat hem op te hielen, Gabe Heeren verbaast oprecht en heeft grote sprongen voorwaarts gemaakt en is steeds vooraan te vinden. Danny Dietvorst heeft zoveel bij geleerd bij de Redbull Romaniacs dat Danny (de kleine Amsterdammer)( uit Alkmaar haha) echt opvalt. Danny kan gewoon midden op een loodzware klim stil staan en weer opnieuw aanzetten. Wat een pracht sport hebben wij toch!!! Trouwens Riton kan serieus gas geven en als hij wat meer ervaren met navigeren was geweest werd het nog spannender in de top 3. De laatste 2 dagen rijden we door een immens groot en totaal afgebrand gebied, we rijden echt uren lang door een zwart geblakerd gebied, waar de meeste huizen gespaard zijn gebleven. Een meer dan knap staaltje werk van de Portugezen, je hebt echt werkelijk geen idee hoe ze deze huizen hebben kunnen redden.

Rijdend door dit soort van maanlandschap maakt diepe indruk, de Spanjaard Jose  Emillio Garcia member from the Bas Worldtour was zelfs ontroerd. Jose vond de Alentejo Rally meer dan geweldig, trouwens Jose heeft wel een heel bijzonder verjaardag cadeau gehad voor zijn 50ste verjaardag. Deze gast rijdt een jaar lang zoveel mogelijk rally,s de laatste paar maanden zelfs elke 2 weken. Hoe mooi is dat. Bert en Mark zijn dan weer mijn helden, 100% amateur en levensgenieters gewoon met een big smile genieten van deze prachtige hobby, maar de winnaars zijn.

1ste Walter Roelants

2de Danny Dietvorst

3de Gabe Heeren

Meer weten over onze evenementen?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38